Карітас Полтава підписав Меморандум про співпрацю з Полтавською обласною радою

20 травня у Полтаві відбулося урочисте підписання Меморандуму про співпрацю між Полтавською обласною радою та Благодійною організацією «Благодійний фонд «Карітас Полтава».

У заході взяли участь голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький, директор БО «БФ «Карітас Полтава» Володимир Раковецький, заступник керівника апарату, керуючий справами обласної ради Тетяна Паутова.

На думку Олександра Біленького, нині важливо налагодити співпрацю міжнародних партнерів з територіальними громадами області.

«Ми розуміємо, що власними силами буде важко впоратися з тією проблематикою, яка є наразі. Це не лише війна, це велика кількість внутрішньо переміщених осіб, близько 300 тисяч, що становить близько 20% від загальної кількості населення Полтавської області,  зазначив Олександр Біленький. –  Нам необхідно вчасно реагувати на покладені виклики. Ми задоволені, що на цьому етапі до нас прийшли міжнародні партнери. З благодійним фондом «Карітас Полтава» з першого дня війни у нас зав’язалася результативна співпраця. Допомога, яку вони зможуть надавати – персональні грошові виплати на банківські картки. Наше завдання як Полтавської обласної ради – зробити комунікацію між міжнародними партнерами та громадами продуктивною».

Як зазначив директор благодійного фонду «Карітас Полтава» Володимир Раковецький, підписання Меморандуму сприятиме активізації співробітництва в напрямках соціальних та благодійних проєктів, що надають благодійну допомогу тим, хто постраждав через воєнне вторгнення РФ в Україну.

«Підписання Меморандуму є першим кроком того, що об’єднавшись з обласною владою ми продемонструємо ефективну підтримку людей. Ми виїжджатимемо у найвіддаленіші куточки Полтавської області, щоб надавати гуманітарну допомогу не лише продуктовими наборами чи речами, а й у вигляді фінансової підтримки, тому що розуміємо необхідність саме її, адже більшість вимушених переселенців втратили власне житло, роботу»,  наголосив Володимир Раковецький.

Зокрема Меморандумом планується розроблення та реалізація спільних проєктів та програм, направлених на надання благодійної допомоги вразливим категоріям населення Полтавської області, в тому числі внутрішньо переміщеним особам з 24 лютого 2022 року; організація та проведення спільних заходів, спрямованих на підвищення рівня поінформованості бенефіціарів територіальних громад Полтавської області щодо отримання благодійної допомоги, шляхом проведення прийомів, семінарів, круглих столів; налагодження ділових контактів із представниками територіальних громад Полтавської області тощо.

Для досягнення цілей Меморандуму Сторони домовилися  взаємодіяти та співпрацювати в напрямках реалізації соціальних та благодійних проєктів на території громад Полтавської області.

Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/