Image

Консультаційні служби Німеччини

0 Comments

Ви вже перебуваєте в Німеччині, у вас безліч запитань і ви не знаєте куди (до кого) звернутися, щоб отримати потрібні відповіді та поради?

Ми підготували для вас корисні посилання та перелік консультаційних служб Німеччини. Такі консультації проводяться анонімно, вони є неупередженими та переважно безкоштовними.

1. Пошукова система консультацій з питань дорослих мігрантів (MBE – Migrationsberatungsstelle für Erwachsene) поблизу вашого місця проживання. Для пошуку необхідно вказати лише поштовий індекс, населений пункт або ж повну адресу. Також є можливість вказати радіус пошуку.

https://bamf-navi.bamf.de/de/Themen/Migrationsberatung/?typ=MBE&

2.  Пошукова система консультацій з питань молодіжної міграції (JMD – Jugendmigrationsdienst) поблизу вашого місця проживання. Для пошуку необхідно вказати лише поштовий індекс, населений пункт або ж повну адресу. Також є можливість вказати радіус пошуку.

https://bamf-navi.bamf.de/de/Themen/Migrationsberatung/?typ=JMD&

3. Пошукова система відомства у справах іноземних громадян (Ausländerbehörde) по місцю проживання. Для пошуку необхідно вказати лише поштовий індекс, населений пункт або ж повну адресу. Також є можливість вказати радіус пошуку.

https://bamf-navi.bamf.de/de/Themen/Behoerden/?typ=ABH&

4. Інформацію щодо інтергації (інтеграційних курсів) можна знайти на сторінці Федерального відомства з питань міграції та біженців (BAMF):

https://www.bamf.de/RU/Startseite/startseite_node.html

5. Онлайн-консультації можна отримати за посиланням (необхідно зареєструватися):

https://migration.onlineberatung-diakonie-baden.de/

6. Факти про Німеччину (можна безкоштовно завантажити документ багатьма мовами, українською та російською також):

https://www.tatsachen-ueber-deutschland.de/de/Deutschland-Buch-Ausgabe-2018

7. Welcome Center – центр, де компанії та іноземні фахівці можуть отримати консультації та підтримку з питань працевлаштування у Баден-Вюртемберзі. Фахівці цього центру допомагають з імміграційними формальностями, надають поради щодо успішної інтеграції іноземних фахівців у компанію та підтримують не лише фахівців, а й їхні сім’ї після прибуття та налагоджують відповідні контакти з установами з питань, що стосуються роботи та проживання на цій федеральній землі.

https://www.welcome-center-sozialwirtschaft-bw.de/

8. Інформаційний портал Німеччини з питань визнання іноземної професійної кваліфікації. На цій інтернет-сторінці є можливість не тільки дізнатися, як та де можна отримати визнання вашої іноземної кваліфікації, але й знайти консультаційні пункти, щоб отримати безкоштовні консультації фахівців та супровід в процесі визнання кваліфікації:

https://www.anerkennung-in-deutschland.de/html/ru/index.php

9. Важлива інформація щодо в’їзду та перебування на території Німеччини для шукачів тимчасового захисту від війни в Україні можна отримати за посиланням:

https://handbookgermany.de/de/ukraine-info/ua.html

10. На сторінці Федерального міністерства внутрішніх справ і комплексного територіального розвитку (BMI – Bundesministerium des Innern und für Heimat) також можна отримати інформацію щодо допомоги, житла, медичного обслуговування, роботи та багато іншого

https://www.germany4ukraine.de/hilfeportal-ua

11. На сторінці Федерального міністерства праці та соціальних питань Німеччини (Bundesministerium für Arbeit und Soziales) можна ознайомитися з поширеними запитаннями шукачів тимчасового захисту від війни:

https://www.bmas.de/DE/Europa-und-die-Welt/Europa/Ukraine/FAQ-UA/faq-art-ua.html

12. TASSO.HELP надає можливість знайти житло для людей з домашніми тваринами:

https://help.tasso.net/uk/

13. Пошук житла (потрібно зареєструватися, щоб #Unterkunft Ukraine альянс партнерських організацій зміг розпочати пошук необхідного житла для вас)

https://app.unterkunft-ukraine.de/

14. Безкоштовні мовні курси для українців (вивчення німецької, польської та англійської мов):

https://ua.babbel.com/

Окрім того, в рамках проекту «Обізнаний та готовий до Німеччини» ви можете отримати безкоштовні інформаційно-консультаційні послуги на теми легального перебування в Німеччині.

Куди звертатись за консультацією:

Карітас Київ

+38 067 233 48 29

E-Mail: info.caritas.migrant@posteo.de

Карітас Львів УГКЦ

+38 067 346 22 90

E-Mail: migration.beratung.caritaslviv@posteo.de

Skype: migration.beratung.caritas-lviv

Карітас Донецьк у м. Дніпро

+38 066 090 09 50 (Viber)

E-Mail: caritas.soloshchenko@posteo.net

Caritas Odesa UGCC

+38 095 295 77 30

E-Mail: zhugan.caritas.odesa@posteo.de

Карітас Харків

+38 067 95 12 439 (Viber, WhatsApp)

+49 175 488 75 52 (Viber, WhatsApp)

E-Mail: beratung.caritas.kharkiv@posteo.net

Маєте питання щодо легальних шляхів міграції до Німеччини? Пишіть нам: https://forms.gle/Ks9XrLTq2w1c8L2Y7

Важливо: Проект не є рекрутерським та не сприяє пошуку роботи за кордоном.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь