Image

Зцілення через любов шляхом духовної віднови

0 Comments

Колядки, духовні науки, пізнавальні тренінги, захоплюючі майстер-класи і все це в дусі Різдва! У такий спосіб у Карітасі завершили цикл подій, присвячених 30-річчю організації.

Учасниками події стали родини загиблих учасників АТО, репресовані і політв’язні, а також сім’ї, що опинилися у складних життєвих обставинах. Святкове дійство розпочалось із молебню до Христа Чоловіколюбця. Панахидою пом’янули всіх, хто поклав своє життя за волю та незалежність України.

Із вітальним словом до присутніх звернулися Митрополит і Архієпископ Володимир Війтишин і міський голова Руслан Марцінків.

«Дарувати добро!» – саме так означили мету зустрічі і наголосили, що під цим кличем має проходити й ціле наше життя. Опісля присутніх чекало цікаве вертепне дійство. Спільна коляда об’єднала людські серця, зворушені Божою любов’ю.

По завершенні концерту присутні отримали солодкі подарунки від мера.

Духовні науки для батьків від вікарія соціального служіння, директора Карітасу отця Володимира Чорнія наштовхнули на роздуми про жертвенність Божого Сина, який зволив прийти в людській подобі у світ, щоб проявити до нас своє милосердя. А тим часом діти вчились прислухатись до свого серця, будувати шкалу цінностей, розрізняти добро і зло, дбати про своє тіло і душу та знаходити час для корисних речей.

Після тренінгів і духовних наук дійство заполонили цікаві майстер-класи. Чарівні гномики, новорічно-різдвяні віночки, декоровані банки для Водохреща – дорослі та діти повністю поринули у творчий процес і в результаті отримали оригінальні вироби. Окрім того, дітям були вручені щедрі подарунки від Карітасу.

Святкова атмосфера, творчий запал, натхнення та світло Божого Різдва сповнили присутніх тою цілющою любов’ю, що єднає й запалює людські серця, зводить мости між людьми у громаді, спільноті, подружжі. Вони пізнали зцілення через любов, що сильніша за наші страждання, бо є шляхом звільнення, духовної віднови та очищення.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь