Image

Запорізький старшокласник волонтерить, навчаючи дітей англійської

0 Comments

Волонтерський шлях старшокласника Олега Іванова розпочався в 2021 році.

Як згадує Олег свій перший досвід волонтерства: «Все почалося з того, що я побачив у телеграм-каналі запрошення на Еко-толоку від БФ «Карітас Запоріжжя», що відбулася у вересні минулого року. В мене завжди було бажання зробити щось корисне для суспільства, тому я і шукав для себе можливості долучитися до добрих справ.

На толоці я побачив команду мотивованої молоді, познайомився з працівниками «Карітас Запоріжжя» і дізнався про діяльність благодійного фонду. І це надихнуло мене приєднатися до спільноти волонтерів».

«Відповідь на питання «Що я можу зробити для інших?» довго шукати не довелося. Я з дитинства вивчаю англійську мову, яка набуває дедалі більшого поширення в світі. Тому, розуміючи важливість знаннь англійської та маючи певний досвід, я запропонував проведення занять для дітей соціально незахищених категорій, якими опікується фонд», – продовжив Олег.

Спочатку заняття проходили в стінах благодійного фонду, а через карантинні обмеження перейшли до онлайн-формату. Щотижня учасники збираються на онлайн-платформі щоб підвищити рівень знань іноземної мови. Захопливе спілкування на вільні теми, обговорення фільмів, книжок допомагає учасникам краще опанувати іноземну мову та побороти страх говорити англійською.

Як свідчить волонтер, діти охоче долучаються до занять і це спонукає його продовжувати добру справу: «Мені дуже подобається працювати з дітьми. Я бачу з їх боку прагнення займатися англійською та отримую від них позитивні відгуки».

Під час інтерв’ю хлопець не тільки розповів про своє бажання стати волонтером, а й поділився тим про що мріє: «Я хочу в майбутньому стати лікарем, в мене є велике бажання робити добро та присвятити своє життя допомозі людям. Для мене це не просто професія – це покликання. Бути справжнім лікарем – це  потужний спонукальний мотив».


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь