Image

Заключна зустріч психологів з мешканцями смт. Комишуваха

0 Comments

В кінці жовтня 2021 року психологами мобільної бригади Карітасу Донецьк у м. Дніпро була проведена заключна зустріч з мешканцями смт. Комишуваха Сєвєродонецького району, яке знаходиться в зоні 0-5 км від лінії розмежування в Луганській області.

Разом з бенефіціарами були підведені підсумки спільної роботи: згадали поняття «тривожність», «стрес» та їх негативний вплив не тільки на психоемоційний стан, але й на фізичне самопочуття.

Також було нагадано про взаємозв’язок думок та емоцій з фізіологією та поведінкою людини. Тому для зберігання задовільного самопочуття необхідно користуватися позитивним мисленням, адже саме думки керують нашими подальшими діями. Також місцеві мешканці мали змогу проявити свій творчий потенціал в процесі правопівкульного малювання, що викликало у них жвавий інтерес та покращило настрій.

Кожний учасник групи психологічної підтримки за час усіх зустрічей отримав роздатковий матеріал з дуже корисною інформацією щодо покращення свого психологічного та емоційного стану. За цей час вони мали змогу зібрати невеличку бібліотеку, якою можна скористатися під час ситуації, коли потрібна допомога, та немає можливості поспілкуватися з психологом. Навички самодопомоги є дуже корисними саме в умовах обмеженого спілкування, особливо через відсутність можливості бачитися з рідними людьми через близькість військових дій та карантинні обмеження.

Завершальна зустріч вийшла дуже емоційною та теплою, під час якої психологи на свою адресу почули немало теплих та щирих слів, які є доказом, що проведена робота дала бажаний ефект та життя людей в буферній зоні хоча б на деякий час набуло таких само яскравих фарб, що зображені на картинах, які вони створили власноруч.

Карітас завжди допомагає долати труднощі тим людям, які опинилися в надскладних життєвих обставинах та потребують турботи, опіки, щирої уваги, піклування, підтримки та сприяння у вирішенні потреб та наданні необхідної допомоги.

Психологічна підтримка надається в рамках проекту «Багатосекторальна гуманітарна допомога у грошовій, натуральній формі, послуг і ваучерів для покриття базових потреб, продовольчої безпеки, фізичного і психічного здоров’я та підготовки до зимування постраждалих від конфлікту осіб на сході України», 2021-2023 рр.

У період розповсюдження COVID 19, працівники мобільних бригад дотримуються підвищених заходів захисту та особистої безпеки, щоб уникнути можливого інфікування та не наражати на небезпеку бенефіціарів, тому працюють за новими протоколами.

Проект здійснюється при підтримці Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччини (GMFA).


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь