Image

Владика Йосиф Мілян закликає взяти активну участь у відзначенні V Всесвітнього Дня бідних

0 Comments

«14 листопада 2021 року уся Католицька Церква відзначає V Всесвітній День бідних. З цієї нагоди Папа Франциск видав послання на тему: «Бідних завжди маєте з собою» (Mк 14,7). В ньому Вселенський Архиєрей закликає християн та уряди всього світу до нагальних дій, оскільки кількість бідних, також і через пандемію, стрімко зросла», – йдеться у зверненні Владики Йосифа Міляна до духовенства Київської Архиєпархії.

У листі Протосинкел Київський насамперед висловлює священникам щиру вдячність за піклування про потребуючих. «Ваше Соціальне служіння є видимим у Київській архиєпархії та потрібним людям. Хай Бог винагородить сторицею за здійснення цієї важливої ланки діяльності Церкви». При цьому Владика Йосиф звертає увагу, що Глава нашої Церкви Блаженніший Святослав минулого року проголосив постійно триваючу акцію «Нагодуй убогого». Блаженніший заохочує, щоб кожна парафія збирала продукти, речі першої необхідності, а під час пандемії також допомагала потребуючим хворим у лікуванні:

Окрім цього Єпископ-помічник Київської Архиєпархії пригадує, що цього року 14 листопада також є «Всеукраїнський День молитви за сиріт».

«Ласкаво просимо в ваших парафіях провести молитви за сиріт, а також інші заходи скеровані на допомогу сиротам. Розуміємо, що зараз служимо у дуже непростих епідеміологічних умовах. Пандемія не спадає, тому заходи та акції просимо робити у відповідності до епідеміологічних умов. Бережіть себе та повірену паству. Водночас, пам’ятаймо про бідних та зробімо все, що у наших силах, щоб ті. Хто потребує допомоги могли її отримати», – зазначив Владика Йосиф Мілян.

Прес служба Київської Архиєпархії


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь