Image

В Нововолинську відбувся круглий стіл з приводу завершення проекту civic tech

0 Comments

4 листопада відбувся круглий стіл, організований Карітасом Волинь з приводу завершення дії проекту «Сприяння впровадженню цифрових технологій в процесі взаємодії громади та місцевої влади в Дрогобицькій та Нововолинській ОТГ», який реалізується МБФ “Карітас України” в межах проєкту «3D Project: Розвиток попри перешкоди. Стійке громадянське суспільство в часи пандемії та в майбутньому», та виконується Фондом Східна Європа за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Мета проекту – розширити можливості доступу представників уразливих груп до інструментів civic tech.

Аналіз показав, що активне користування рядом вже діючих електронних послуг може суттєво допомогти у вирішенні проблем соціально-незахищених громадян.

Захід проходив в приміщенні Нововолинського Центру зайнятості, за участю заступника міського голови з гуманітарних питань Нововолинська міська рада Вікторією Скриннік, керівників структурних підрозділів міської ради, громадських організацій та старост селищних громад Нововолинської ОТГ.

У вступному слові Вікторія Скриннік зазначила, що даний проект корисний для громади міста, адже він продемонстрував наявні цифрові інструменти держави та громади, які полегшують комунікацію.

Результати, досягнення та виклики впродовж дії проекту презентувала локальний координатор Вікторія Скриннікова. Вона повідомила, що для кращої поінформованості громади був розроблений та надрукований довідник «Цифрові послуги – інструмент взаємодії влади та громади».

Cоціальний працівник Тетяна Галицька представила результати опитування учасників консультацій по civic tech. Начальник Управління цифрової трансформації та комунікації Андрій Медина розповів, як буде виглядати електронна версія довідника, як покращиться функціонал діючого сайту міської ради та зазначив переваги використання соціальних мереж, як платформ для комунікації органів державної влади з громадянами.

На завершення заходу локальний координатор подякувала заступнику міського голови Вікторії Скриннік за максимальне сприяння та інформаційну підтримку в ході реалізації проекту, а всім учасникам за відкритість та допомогу у підготовці інформації для довідника. Усі присутні отримали примірники довідника для розповсюдження в своїх організаціях, громаді міста та старостатах Нововолинської ОТГ.

Проєкт «Сприяння впровадженню цифрових технологій в процес взаємодії громади та місцевої влади в Дрогобицькій та Нововолинській ОТГ» реалізується Карітасом України в межах проєкту «3D Project: Розвиток попри перешкоди. Стійке громадянське суспільство в часи пандемії та в майбутньому», що виконується Фондом Східна Європа за фінансової підтримки Європейського Союзу.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь