Image

Як Карітас України допомагає дітям

0 Comments

Дитинство має проходити в світі добра, любові і миру. Про війну наші діти мали б читати лише в історичних книжках та дивитися про неї фільми. Однак, жорстока війна з ракетними обстрілами і насильством увірвалася в життя українських дітей. Вони не повинні страждати від війни. Майбутнє дітей зараз залежить від нас, а майбутнє країни – від них.

Карітас України опікується дітьми. Наше завдання – допомогти їм пережити цей травматичний досвід з найменшими негативними наслідками.  

Окрім найнеобхіднішого – їжі, засобів гігієни, тимчасового житла, діти потребують психологічної підтримки, захисту прав та інтересів.

В межах багатьох проектів Карітасу по всій Україні діють дитячі центри. Це середовище, в якому відбуваються заходи, спрямовані на задоволення потреб дитини у захисті, психосоціальному розвитку, додатковій освіті та якісному відпочинку. У проектах працюють психологи, педагоги та аніматори. Психологи залучені до роботи і з батьками, і з дітьми. Педагоги та аніматори організовують навчальні та розважальні заняття.

Центри користуються великою популярністю серед дітей. До прикладу, в період з 15 березня по 27 травня  у чотирьох містах – Дніпрі, Києві, Коломиї та Івано-Франківську, простір відвідали близько 1800 дітей.

“В Карітасі діти не просто проводять спільно час, а навчаються підтримувати один одного, взаємодіяти в команді. Для багатьох дітей така комунікація виявляється сильним психотерапевтичним чинником. Взаємодія в групі дітей полегшує їхні переживання щодо війни, вони діляться своїм досвідом і за допомогою кваліфікованих фахівців вчаться справлятися з різними емоційними станами, проявляють інтерес до ігор, навчання та спілкування з однолітками, – зазначає Ірина Пухняк, менеджерка проекту «Національна мережа центрів для дітей та сімей».


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь