Image

Великдень в Стрию

0 Comments

Радісна новина про воскресіння Господнє для самотніх і потребуючих
12.05.2011
Напередодні свята Воскресіння під радісний спів «Христос Воскрес!» в катедральному храмі Успіння Пресвятої Богородиці м. Стрия

Преосвященний владика Тарас Сеньків освятив великодні дари (паску, яйця, ковбасу, масло), які приготував Карітас Стрийської єпархії УГКЦ для 40 малозабезпечених, самотніх літніх людей та інвалідів.
 
Мироносиці жінки отримали від Ангела вістку іти і проповідувати Христа Воскреслого поміж учнями. Та радісна новина і донині лунає по світу і передається з уст в уста. Кожен з нас немов ті жінки мироносиці може понести цю радість іншим, донести до тих, хто її ще не почув.
 
Поруч з нами живуть люди, які потребують щоб до них прийти і розділити хоча б декілька хвилин їх самотності, та принести радість, радість життя, радість весни, радість сонячного дня, радість спілкування. Вони потребують нашої посмішки і теплоти серця.

Кожний, до кого була принесена радість Христового Воскресіння і великодні дари були втішені увагою і що про них пам’ятають. Вони дарували тепло свого серця і подяку. Напевно найціннішим даром для них в цей святковий і сонячний день була увага, яка проявилася до них. Це стало уже традицією Карітасу Стрийської єпархіїї УГКЦ.

 
Впродовж 10 років ця радісна вістка лунає в домівках самотніх і потребуючих. Ми щиро запрошуємо, щоб протягом року від Великодня до Великодня ця радість не переставала лунати в їх домівках. Ми живемо поруч цих людей, ми можемо зробити хоча б одну людину щасливішою. Воскресіння Христове дарує нам життя, тож несімо це життя іншим.

Нехай Воскреслий Христос допоможе нам воскресити наші надії і сподівання на краще майбутнє життя, а ми прийдімо до Нього в обійми, щоб воскреснути разом із Ним. Хай Господь, Який переміг смерть і дарував усім життя, воскресить у серці найсміливіші мрії та сподівання у здійсненні добрих справ та надихає на вчинки милосердя до немічних, покинутих, ближніх, які потребують допомоги. Радості всім і любові від Воскреслого Христа, який дарує нам вічне життя!

о. Василь Гушуватий
директор Карітасу Стрийської єпархії УГКЦ
Categories: Новини

Залишити відповідь