Image

Вода для прифронтових громад Донеччини: Карітас України продовжує допомагати людям у потребі

Карітас України реалізує новий проєкт, спрямований насамперед на забезпечення мешканців питною водою. Про це йшлося на зустрічі керівників Донеччини з представниками КУ.

Наразі одним із нагальних питань для громад Покровського району є пошук альтернативних джерел водопостачання, адже через активні бойові дії Карлівське водосховище, яке знаходиться на лінії зіткнення, майже себе вичерпало.

Новий проєкт «Невідкладне реагування на війну в Україні, зокрема на звільнених територіях» за підтримки Карітасу Норвегії та фінансування  Norad стартував з початку поточного року. В першу чергу він націлений на комплексе вирішення питання водозабезпечення Донеччини –  встановлення фільтрувальних станцій, відновлення свердловин. Також  дистрибуцію питної води, видачу гігієнічних наборів, навчання із раціонального використання водних ресурсів та дотримання гігієни. В рамках цього проекту, лише на території Покровської громади, планується встановити 5 фільтрувальних станцій в соціально значущих установах та 3 свердловини з водонапірними баштами для забезпечення населення окремих громад регіону водою.

«Ми оцінюємо спроможність громад забезпечити функціонування обладнання з очистки води і надалі. Одна справа – встановити фільтрувальні станції. А ось чи є можливість підтримувати та обслуговувати ці об’єкти у подальшому – тут питання. Ми готові допомогти з облаштуванням свердловин, але й повинні бути впевненими, що ці джерела альтернативного водопостачання працюватимуть за підтримки місцевих адміністрацій», – зазначив  Директор департаменту дистрибуції гуманітарної допомоги Валентин Бебік.

Учасники зустрічі обговорили потребу у забезпеченні мешканців Покровської громади засобами гігієни. Зараз в громаді проживає близько 2500 осіб з інвалідністю, які потребують спеціальних гігієнічних наборів. Також на території Покровської громади тимчасово зупиняються люди у транзиті, що евакуюються з прифронтових сіл і містечок. Тому є велика потреба в індивідуальних гігієнічних наборах для таких людей.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримати нашу діяльність з допомоги потребуючим – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини