Image

Допомога жителям Миколаївщини від Карітасу Миколаїв

Карітас Миколаїв розпочинає реалізацію п’яти проєктів для покращення життя осіб з інвалідністю та інших вразливих категорій населення на деокупованих територіях Миколаївщини.

Громадська організація “Новоодеська міська організація ВО “Союз осіб з інвалідністю України” серед тих, хто отримав грантове фінансування.

У Новоодеській громаді 1100 людей з інвалідністю, із них 463 людини — члени організації, яким надають юридичну, соціальну допомогу. За словами Валентини Ігнатової, представники фонду в межах проєкту надали людям з інвалідністю, які живуть у громаді, допомогу: технічні засоби реабілітації, тонометри, глюкометри, смужки для вимірювання рівня цукру, стільці та столики.

Директор Карітасу Миколаїв отець Тарас Павлюс каже, що осередок шукає можливість залучити гроші донорів, щоб місцеві організації могли вигравати тендери та гранти, впроваджувати проєкт в життя.

“Всеукраїнська продовольча організація, з якою ми співпрацюємо, бере участь у вісьмох громадах. Будемо надавати 19,5 тисяч наборів на місяць. Цю допомогу надають певним категоріям людей, яких ми обираємо, реєструємо. І кожного місяця ці люди будуть отримувати гуманітарну продовольчу допомогу”, — говорить Тарас Павлюс.

Загальна сума фінансування усіх п’яти проєктів — 750 тисяч гривень. Це стало можливо за сприяння Українського гуманітарного фонду та Карітас Україна.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримати нашу діяльність з допомоги потребуючим – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини