Image

В Коломиї презентувати Центр допомоги постраждалим від домашнього насилля

0 Comments

29 вересня цього року Карітас Коломия презентував діяльність “Центру допомоги постраждалим від домашнього насилля”.

Це неймовірно важливий напрямок діяльності Карітасу, якого зараз справді потребує суспільство. Адже за даними районного відділу поліції від початку року в Коломиї сталось 630 випадків домашнього насилля.

Розпочалась презентація з благословення та вступного слова владики Кир Василя Івасюка. Потім Григорчук Наталія зачитала звернення Синоду Єпископів УГКЦ КГВА щодо запобігання домашньому насильству та утвердження традиційних сімейних цінностей в Україні.

Далі про важливість пошуку шляхів вирішення проблеми домашнього насилля висловились директор Карітасу Коломия о. Сергій Трифяк та психолог Taras Buchovskiy. Про діяльність

Центру допомоги постраждалим від домашнього насилля розповіла його керівниця Ольга Пнівчук. Після цього всі присутні на заході змогли обговорити за кавою свої бачення ліквідації такої гостро-суспільної проблеми.

Закінчилась презентація підписанням меморандуму про співпрацю зі Коломийським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Команда Карітасу Коломия дуже вдячна Українській освітній платформі за фінансову допомогу центру та Коломийська єпархія УГКЦ за молитовну підтримку.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь