Image

В Карітасі вкотре на всю Україну наголосили, що людина – не товар!

0 Comments

За оцінками експертів, з 1991 року більше, ніж 260 тисяч людей в Україні постраждали від торгівлі людьми. З них 49 тисяч – за останні три роки. Переважна більшість постраждалих українців зазнали трудової експлуатації – це 90%. Водночас 56% українців впевнені, що з ними таке ніколи не станеться. Кожен восьмий українець готовий нелегально перетнути кордон, працювати в замкнених приміщеннях чи віддати паспорт роботодавцеві.

Торгівля людьми – це глобальна проблема, яка торкається кожного, і з якою потрібно боротися усіма силами. Саме про це і нагадали громадянам команди проекту «Посилення мережі консультаційних центрів для людей, які постраждали від торгівлі людьми в Україні» у своїх містах.

До Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми у центрі Франківська відбулася інформаційна акція «Подорожуй відповідально».

Акцію було організовано зокрема за ініціатива Карітасу Івано-Франківськ, з метою інформування населення міста щодо проблеми торгівлі людьми та ознайомлення із правилами безпечного працевлаштування і поїздок за кордон.

Охочі мали змогу споглядати інсталяцію у вигляді 93 коробок, на яких розміщувалися робочі інструменти, засоби для чищення та прибирання. Це невипадково: 93% постраждалих від торгівлі людьми – це трудова міграція. Громадянам роздавалися листівки, надавалися консультації.

30 липня у столиці фахівцями Карітасу Київ було проводено інформаційно-просвітницькі заходи «#ПротиДійТоргівліЛюдьми та #НеДозвольСебеОшукати Стань обізнаним – будь захищеним та захисти інших!». Важливим аспектом під час яких стало попередити потрапляння в «сучасне рабство», викорінення стереотипів та донесення до населення, що будь-хто (незалежно від віку, статті, національності, рівня освіченості та фінансової стабільності) може бути експлуатований, використаний злочинцями та втягнутий в торгівлю людьми.

Того ж дня у місті Дрогобич відбувалася інформаційна вулична акція «Поінформований – значить захищений», присвячена Всесвітньому дню протидії торгівлі людьми, яку організувала команда Карітасу Самбірсько-Дрогобицької єпархії.

Мета акції – привернути увагу та підвищити обізнаність місцевого населення з проблемою торгівлі людьми, її причинами та наслідками, а також правилами безпечного працевлаштування, виїзду за кордон та шляхами виходу з ситуації торгівлі людьми.

Фахівці проекту «Посилення мережі консультаційних центрів для людей, які постраждали від торгівлі людьми в Україні» Карітасу Одеса долучились до флешмобу «Людина – не товар» та інформаційної акції, спрямованої на підвищення рівня усвідомлення громадськості з даної проблематики. Захід організований Департаментом праці та соціальної політики Одеської міської ради за активної підтримки представників громадських організацій та Управління превентивної діяльності ГУНП в Одеській області.

Під час інформаційної акції працівники Карітасу Одеса консультували містян стосовно безпечного працевлаштування, розповсюджували літературу з попередження торгівлі людьми, браслети з номером телефонної гарячої лінії та повітряні кульки з даної тематики.

Проект «Посилення мережі консультаційних центрів для людей, які постраждали від торгівлі людьми в Україні» реалізовується Карітасом України за підтримки Карітасу Кореї та Карітасу Іспанії.

Детальніше про реалізацію проекту читайте за посиланням: https://caritas.ua/ccpat/


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь