Image

В Карітасі Краматорськ пройшло навчання з транспортування та розгортання польової кухні

0 Comments

18.02.22 на території «Простору Підтримки» Карітасу Краматорськ відбулося практичне заняття групи екстреного реагування Карітасу Краматорськ з транспортування та розгортання польової кухні.

Окрім цього, перед заходом стояла і ширша мета – познайомити співробітників Карітасу зі складом команди екстреного реагування, її цілями та задачами, перспективами розвитку і специфікою роботи.

Підготовчі заходи з встановлення намету почалися вранці. Члени команди уважно слухали інформацію від старшого групи та шеф-кухаря про правила розгортання польової кухні, використання необхідного обладнання, вимоги до створення робочого місця у польових умовах, пригадали обов’язкові умови про дотримання правил гієни, важливою була інформація про правильну організацію пункту роздачі готових страв.

Між учасниками групи екстреного реагування було розділено зони відповідальності та обов`язки, й почалася робота. Працювали командою, злагоджено та швидко. І вже о 14.00 всіх охочих пригощали смачним обідом та гарячим чаєм.

Зазначимо, що наша польова кухня призначена для забезпечення повноцінним обідом у польових умовах більш ніж 200 осіб. Повноцінний обід – це перше, друге та чай. Але цього дня наш шеф-кухар вирішив порадувати присутніх – пастою Болоньєзе. Ця страва італійського походження, основою якої є – густий томатно-м’ясний соус з овочами.

Шеф-кухар Євген Кулік розповідає: «Їжа, яку ми готуємо на  польовій кухні Карітасу Краматорськ завжди смакує по-особливому, адже вона смачна, приготована на свіжому повітрі з екологічно-чистих продуктів за випробуваними рецептами української та європейської кухні. При приготуванні страв ми «закладаємо» у страви продукти найвищої якості й тільки позитивні емоції.  Польова кухня Карітасу Краматорськ – це теплота рук, це їжа приготовлена з любов’ю до людей».

Завдяки професіоналізму та злагодженій роботі нашої дружної команди захід вийшов практичним та корисним. Члени команди миттєво реагували на зміну обставин і прагнули зробити все на високому рівні. Погодні умови були сприятливі – дощу не було.

Співробітники нашої організації отримали величезне задоволення і масу позитивних емоцій від тренування, а команда екстреного реагування мала змогу відпрацювати необхідні навички, які обов’язково знадобляться для допомоги людям.

Директор Карітасу Краматорськ Василь Іванюк ділиться враженнями від заходу: «Я з радістю хочу сказати, що Карітас Краматорськ – це організація, яка володіє кваліфікованим персоналом та матеріально-технічними ресурсами для приготування смачної та поживної їжі для великої кількості людей в польових умовах. Група  екстреного реагування містити  найкращих спеціалістів, які профільно будуть надавати допомогу і підтримку тим хто потребує».

Діяльність ведеться в рамках проєкту № 511 “Готовність до надзвичайних ситуацій у зв’язку з небезпеками, пов’язаними з конфліктом в Україні”.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь