В Харкові діє проект «Скажи «НІ» торгівлі людьми». Результати за 2 місяці

Звітуємо про роботу проєкту «Скажи «НІ» торгівлі людьми». Протягом двох місяців 2020 року було проведено семінари в місті Харкові та семи містах Харківської області.

Дякуючи Харківській обласній службі зайнятості Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні U.S. Embassy Kyiv Ukraine:

📊159 шукачів роботи дізнались про захист прав безробітних та трудових мігрантів, зрозуміли визначення торгівлі людьми та її масштаби, розглянули форми, види експлуатації та етапи торгівлі людьми; усвідомили сучасні прояви торгівлі людьми, причин та ознаки, наслідки та шляхи потрапляння в ситуацію торгівлі людьми.

📊25 фахівців отримали знання відносно проблем торгівлі людьми для кращої ідентифікації за прямими та непрямими індикаторами, зрозуміли механізм оптимізації процесу перенаправлення та надання реінтеграційної допомоги потерпілим від торгівлі людьми, розглянули роль центру зайнятості в системі взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми.

📊Надано:18 психологічних, 26 юридичних та 19 інформаційних індивідуальних консультацій.

Якщо у Вас виникають питання стосовно безпечного працевлаштування за кордоном, перевірки фірм-посередників з працевлаштування, прав та обов’язків працівників, підписання договорів з роботодавцем та з фірмою-посередником? Або Якщо Ви або Ваші знайомі перебували в ситуаціях коли працюючи за кордоном було утримання документів, що посвідчують особу, був психологічний тиск, невиплата (або незначна виплата) заробітної плати, умови проживання та праці були не сумісні з поняттям гідної, можливість вільно пересуватись була обмежена, ми можемо Вам допомогти.

Звертайтесь за телефоном 050-300-00-449, 067-56-77-367, або приходьте за адресою: м. Харків вул. Плеханівська, 18, 5 поверх.

«Здійснено в рамках проекту за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Погляди авторів не обов’язково збігаються з офіційною позицією уряду США» U.S. Embassy Kyiv Ukraine