Image

У Запоріжжі відбувся тренінг “Рука допомоги”

0 Comments

Розуміючи важливість та необхідність підтримки родин, які виховують дітей з інвалідністю благодійний фонд Карітас Запоріжжя в рамках проєкту «Підтримка дітей та молоді з інвалідністю» зібрав на тренінгу «Рука допомоги» фахівців та батьків м. Запоріжжя та області.

Метою тренінгу було сприяння поглибленню знань батьків з питань вікових особливостей розвитку дитини з інвалідністю, підвищити психологічно-педагогічну компетентність батьків, сприяти усвідомленню батьками необхідності відстоювати права дітей, відновити внутрішні ресурси, отримати відповіді на ряд запитань.

В рамках тренінгу учасники мали змогу ознайомитись з фаховою інформацією про права осіб з інвалідністю.

Директорка Запорізького місцевого центру з надання БВПД Бородіна Ольга Йосипівна відповіла на питання батьків та підвищила їх рівень обізнаності у питаннях правового захисту.

Кожна дитина – це найбільший та найцінніший скарб для своїх батьків. Яких саме знань не вистачає батькам для успішного виховання дитини?

Щоб поговорити про зміни в розвитку дітей, на численні запити від батьків, до участі у тренінгу була запрошена дитяча лікарка-психіатр Лапа Наталія Володимирівна. У другій частині тренінгу п.Наталя акцентувала увагу на особливостях розвитку дитини з інвалідністю у підлітковому віці.

Також, в ході тренінгу обговорили і питання відновлення внутрішніх ресурсів для батьків. Психолог, супервізор Видиш Олексій Олексійович запропонував до виконання вправи, що допомоможуть батькам врівноважити свій емоційний стан.

На завершення заходу серед батьків відбулося обговорення актуальних питань.

Дякуємо фахівцям за необхідний досвід та нові знання, що отримали батьки для подальшого виховання дітей.

Проект «Підтримка дітей та молоді з інвалідністю в 5 центрах» фінансується KINDERMISSIONSWERK.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь