Image

У Києві відбувся Всеукраїнський Форум соціального служіння УГКЦ

0 Comments

12 вересня 2019 року греко-католики з різних частин України прибули до Патріаршого Собору, щоб взяти участь у всеукраїнському Форумі соціального служіння УГКЦ, який організовують вже втретє.

Праця розпочалася Архиєрейською Божественною Літургією, яку очолив владика Василь Тучапець, голова Відділу соціального служіння УГКЦ, екзарх Харківський.

Цього року Форум проходив під назвою «Соціальне служіння сім’ї». Організатори заходу – Відділ соціального служіння УГКЦ спільно з Карітасом України та БО «Львівська освітня фундація».

«Оскільки Всеукраїнська рада Церков і релігійних організацій оголосила 2019 рік – Роком сім’ї, то цього року ми вирішили присвятити Форум темі сім’ї. З одного боку, йдеться про соціальне служіння, яке громада і парафія мусить здійснити для сім’ї, а з іншого боку, як залучити українські сім’ї до соціального служіння», – зазначає о. Андрій Нагірняк, віцепрезидент Карітасу України, заступник голови Відділу соціального служіння УГКЦ.

Слід відзначити, що Форум відкрив Блаженніший Святослав Глава УГКЦ.

«Як буде бракувати ресурсів, пригадайте що ви маєте два динари, якщо докладете ще своє то Бог віддасть сторицею», – зазначив у своєму Слові Глава УГКЦ Блаженніший Святослав.

Тему соціального служіння сім’ї висвітлили у своїх доповідях викладач Папського салезіанського університету, професор Джанкарло Курсі, який розповів присутнім про італійський досвід парафіяльного сімейного волонтерства, та докторка соціологічних наук Оксана Іванкова-Стецюк, яка доповіла про сімейний тьюторинг на прикладі діяльності Центрів підтримки сім’ї Карітасу.

Досвід соціального служіння у своїх громадах презентували отець Юрій Логаза зі Славутича та отець Роман Кіцелюк з Коломиї, а координатор проекту Простір Підтримки Катерина Овчаренко, який реалізовується в БФ «Карітас Краматорськ», розповіла про досвід започаткування школи волонтерів у Краматорську.

Виконавча директорка БО «Львівська освітня фундація» Мар’яна Кащак розкрила присутнім тему децентралізації і деінституціалізації та важливість трансформації системи інституційного догляду у структури, що ґрунтуються на підтримці родин та громад.
Друга частина форуму включала в себе працю в групах під проводом експертів, а також презентації напрацювань груп та підсумки.

Дякуємо Живе телебачення за відео із заходу:

Categories: News | Новини

Залишити відповідь