Image

У Карітас Стрий діє проєкт підтримки дітей та людей з інвалідністю 

Для учасників Центру проводять різноманітні майстер-класи (виготовлення вітальних листівок, свічок, вервичок, виробів з бісеру, пошиття еко-сумок тощо), навчають навиків самообслуговування та комунікації, що сприяє їхній більшій незалежності від інших в щоденному житті. 

Серед інших активностей учасників проєкту – походи в театр, у кав’ярні та на екскурсії. Працівники центру кажуть, що таким чином вони допомагають не лише молоді почуватися частиною громади, але і суспільству толерантно та вирозуміло ставитись до людей з інвалідністю.

«У межах цього проєкту в нас працює Центр дозвілля та соціальної адаптації для молоді з ментальними порушеннями. Його функціонування дуже важливе, адже наші друзі потребують простору для їхньої соціалізації. Простору, де вони зможуть вести звичайний спосіб життя, реалізовуватись, почуватися любленими, відкривати свої здібності та таланти. Зараз наш Центр відвідує 22 осіб», – розповідає керівниця проєкту Оксана Ільків.

Люди з інвалідністю можуть отримати в Центрі безкоштовну соціальну, психологічну, гуманітарну допомогу, консультації реабілітолога, логопеда та кейс-менеджера у Стрийському Карітасі в межах реалізації цього проєкту. Важливою також є можливість отримати юридичну консультацію та психологічний супровід.

Отримати детальнішу інформацію про проєкт підтримки дорослих і дітей з інвалідністю можна за номером телефону 0935452847 або на Facebook-сторінці фонду.

Проєкт реалізується за підтримки міжнародної організації Cordaid та Карітас України.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проєкт – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь