Image

Тижневик заходів Карітасу на протидію COVID-19

0 Comments

За період 19-25.10.20

Карітас Хмельницький передав потребуючим родинам засоби гігієни

Карантин продовжили і потреби у гігієнічних засобах, у зв’язку з цим, зростають. І це питання не тільки гігієни та фізичного стану для людей, це питання гідності та самостійності.

Зусилля Карітасу Хмельницький впродовж усього часу карантину спрямовані на підтримку сімей, що втратили роботу у час карантину та залишились без засобів для існування, а також самотніх дідусів та бабусь, і забезпечення підопічних всім необхідним для запобігання поширенню COVID-19.

Даруючи нашим підопічним чистоту, ми не лише виявляємо турботу, а й показуємо приклад ефективної співпраці бізнесу і благодійників для того, щоб зробити наш світ добрішим, а значить – кращим.

Радіємо такій співпраці компанії P&G та Карітасу України.

Гарячі обіди для нужденних в Хмельницькому

Карітас Хмельницький, завдяки жертводавцям та волонтерам, ніколи не залишався осторонь людської біди, в тому числі і в час пандемії COVID-19 продовжує допомагати потребуючим.

25 гарячих обідів щотижня надає Карітас Хмельницький спільно з Волонтерським лідерським рухом для самотніх літніх людей в рамках соціальної ініціативи «На відстані руки – Хмельницький».

Тернопільська обласна лікарня «Хоспіс» отримала миючі засоби від Карітасу

«Завдяки якісним засобам для прання ми можемо забезпечити наших пацієнтів чистими та комфортними предметами побуту», – зазначило керівництво закладу.

Карітас Івано-Франківськ організував вебінар для шкільних психологів ОТГ Івано-Франківщини

Епідемія COVID-19 та усі негативні наслідки – безробіття, безгрошів’я, невпевненість у майбутньому, нервове напруження, стреси – все це призвело до збільшення кількості випадків домашнього насилля.

Ця проблема зачепила й дітей. Дистанційне навчання також стало викликом, як для дітей і батьків, так і для вчителів.

Щоб вміти розпізнати домашнє насильство над дітьми під час дистанційного навчання та правильно реагувати на такі випадки.

Франківський Карітас організував вебінар для шкільних психологів ОТГ Івано-Франківщини.

Онлайн-заняття «Протидія та реагування на випадки насильства над дітьми в умовах

дистанційного навчання в період COVID-19» провела радниця голови обласної державної адміністрації з питань запобігання насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми на громадських засадах тренерка ГО «Ла Страда – Україна» Іванна Гриців.

Житомирські сім’ї з дітьми, у яких виникли матеріальні труднощі через обмеження, пов’язані з COVID-19, отримують соціальну підтримку

У Житомирі соціальні служби міської ради спільно з Карітасом Житомир проводять благодійну акцію щодо підтримки сімей з дітьми, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Однією з причин складних життєвих обставин є певні обмеження, пов’язані із COVID-19, зокрема, втрата місця роботи, проблеми із працевлаштуванням, погіршенням стану здоров’я тощо. Зазначеною акцією буде охоплено 100 таких сімей.

Організатори заходу Житомирський міський центр соціальних служб міської ради, управління сім’ї, молоді та спорту та служба (управління) у справах дітей міської ради вдячні  БФ «Карітас-Київ» та його житомирському  підрозділу «Карітас-Житомир» за співпрацю та підтримку сімей у складний час.

Завдяки співпраці P&G та Карітасу, благодійна допомога потрапила у Чортків

«Тішимося, що є така співпраця P&G та Карітасу України. Днями мали можливість забрати з Карітасу Тернопіль засоби для прання Ariel в капсулах. Така допомога є дуже потрібною нашим бенефіціарам», – зазначають у Карітасі Бучацької єпархії УГКЦ.

Допомогу у вигляді пральних засобів благодійники передали в Дім Милосердя що у м.Чорткові, Родинний дім Введення в храм Пречистої Діви Марії, м.Чортків та в фонд Карітас Чортків.

У Житомирі розпочався черговий етап спільної акції Procter & Gamble Україна та Карітасу України по підтримці чистоти у боротьбі з COVID-19

В часі проведення акції P&G надає свою найкращу продукцію, а саме капсули для прання Ariel для потреб українських лікарень, соціальних закладів, а також малозабезпечених родин та людей, що опинилися у важких обставинах життя.

Мета акції – якісні засоби гігієни – доступні для усіх, адже саме дотримання чистоти є одним із заходів у боротьбі з коронавірусом COVID-19.

Днями представники Благодійного фонду «Карітас-Житомир» особисто відвідали житомирські міські «Лікарню №1», «Лікарню №2» та міську дитячу лікарню. Кожен заклад отримав капсули для прання близько 9000 кілограм білизни.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь