Image

Діти із кризових сімей відвідали Тисовий заповідник на Франківщині

0 Comments

16.05.2011
Для дітей із кризових сімей та дітей трудових мігрантів вже традиційними стали короткі одноденні подорожі, які для них організовують психологи та соціальні працівники Карітасу.
Коломийсько-Чернівецької єпархії. Цього разу діти відвідали тисовий заповідник, що знаходиться неподалік мальовничого села Княждвір Коломийського району Франківської області.
Село знаходиться у підніжжі Карпат, над рікою Прут, в оточенні смереково-ялинових лісів. Перша письмова згадка датується XV століттям (1416 рік),
але поселення з’явилося тут значно раніше. На території села знаходяться рештки князівського замку, що привернули чималу увагу і цікавість у дітей, якими опікується Карітас. Також в цій місцевості з давніх-давен виготовляли сіль. Але найцікавіше, що притягує сюди туристів, – Тисовий заповідник. Створений він на невеликій площі ще в 1914 році. Окремі дерева досягають висоти 10-12 м, найстарішому з них – понад 500 років.
діти на відпочинку в горах
«Для маленького Івасика це вже не перша подорож. Тож він з нетерпінням очікував на нові враження та емоції від мандрівки. Іванко із захопленням розповідає, що найбільше йому сподобалася чудова тепла весняна погода та природа, яка ось-ось почала прокидатися від зимового сну. Діти цілий день дихали свіжим повітрям, відвідали музей дикої природи, що знаходиться на території заказника та старанно допомагаливлаштувати пікнік», – розповідає соціальний працівник із Карітасу Коломийсько-Чернівецької єпархіїНаталія Григорчук.

Більшість дітей, якими опікується Карітас в рамках даного проекту, є із неблагополучних сімей, і тому їх буденність часто доволі непроста і сіра. І саме такі подорожі допомагають дітям відволіктися, розважитись, гарно відпочити.

Досвідчені психологи стверджують, що перебування на природі є найкращим засобом для моральної розрядки. Після таких прогулянок діти стають спокійнішими, починають більше цікавитися світом навколо себе. А також це є хорошим способом знайти для себе нових друзів!

Categories: Новини

Залишити відповідь