Image

Стартував проект з відновлення системи водопостачання у трьох населених пунктах Мар’їнської ОТГ

0 Comments

З 1 листопада 2021 року БФ «Карітас Маріуполь» за фінансової підтримки Карітасу України та Гуманітарного фонду для України – OCHA розпочав новий інженерний проект, спрямований на покращення доступу населення Мар’їнки, Красногорівки та Новомихайлівки Мар’їнської ОТГ до якісної питної води.

Передбачається заміна 10 км труб центрального водопроводу у цих населених пунктах, встановлення нового обладнання та передача його місцевим органам самоврядування для подальшого користування. Допомога Карітасу України на модернізацію центрального водопроводу Мар’їнського району складає майже 480 тисяч доларів.

Цьогорічний проект продовжує стратегію Карітасу України щодо покращення доступу місцевих жителів до безпечної води шляхом відновлення існуючих систем водопостачання та будівництва нових джерел питної води в місцевих громадах. Результати, досягнуті завдяки реалізації такої стратегії, сприятимуть подальшому розвитку інфраструктури водопостачання у населених пунктах «буферної зони» та регіону в цілому.

Для Карітас Маріуполь це не перший великий проект, який переслідує ті ж самі гуманітарні цілі. Минулого року завдяки підтримці міжнародних донорів у п’яти населених пунктах Донецької області було побудовано бювети з питною водою. Проект тривав більше двох років та включав в себе не тільки будівництво і технічне оснащення бюветів, а й геологічну розвідку, буріння свердловин та проведення експертиз. Завдяки втіленню проекту у життя вже понад 30 тисяч людей мають вільний доступ до джерел питної води.

Проект «Поліпшення умов життя вразливих верств населення в буферній зоні Донецької області шляхом покращення сталого доступу до безпечної води», що починає діяти цього року, буде виконуватись у співпраці з місцевими адміністраціями та комунальними службами, які беруть участь у проекті від етапу планування і реалізації до завершення та оцінки його впливу на поліпшення санітарно-гігієнічного стану у регіоні.

Наразі тривають узгодження технічної документації та специфікацій на придбання необхідного обладнання і комплектуючих, складаються графіки виконання робіт та розробляється система оповіщення населення про початок та строки виконання робіт по кожній ділянці окремо.

Завершення робіт за проектом заплановане на липень 2022 року.

*** Статтю опубліковано в межах проекту «Поліпшення умов життя вразливих верств населення в буферній зоні Донецької області шляхом покращення сталого доступу до безпечної води», що реалізовується БФ «Карітас Маріуполь» за фінансової підтримки Caritas Ukraine та Гуманітарного фонду для України –  OCHA .



Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь