Image

Старіння населення та догляд за літніми людьми – головні теми навчального візиту Карітасу України до Карітасу Румунії

12-15 червня представники Карітасу України взяли участь у навчальному візиті до Карітасу Румунії та Caritas Alba Iulia, де мали змогу обмінятися досвідом надання послуг догляду для літніх людей з представниками Карітасу Румунії, Карітасу Молдови, Карітасу Грузії, Карітасу Німеччини, Карітасу Бельгії, Карітасу Чехії та Карітасу Словаччини.  

Важливим результатом зустрічі у Румунії було представлення спільно напрацьованих рекомендацій Caritas Europa для державних та недержавних надавачів послуг щодо фінансування, підходів та доступу до послуг догляду, а також захисту прав доглядальників.  

Старіння населення – один із глобальних трендів нашого часу. В Україні ситуація носить катастрофічний характер через війну та міграцію. Потреба у послугах догляду за літніми людьми все більше зростає. Забезпечення гідної старості та догляд за літніми людьми – один із важливих напрямків діяльності Карітасу України.

Проєкти для літніх людей діють у 18 центрах та фінансуються міжнародними партнерами – Карітасом  Австрії, Карітасом Німеччини, Реновабіс та іншими.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проєкт – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь