Image

Соціалізація неповносправних осіб

0 Comments

Стрийський Карітас долучився до Тижня творчості для людей з особливими потребами
02.06.2011 
19 травня в рамках проведення Тижня творчості для людей з особливими потребами у Центрі дозвілля та соціальної адаптації при Карітасі

Стрийської єпархії УГКЦ відбувся майстер-клас по вишиванню листівок ізониткою.
 
У заході взяло участь 23 осіб, серед яких були представники з Центру дозвілля для осіб з особливими
потребами «Дивовижні долоні» м. Дрогобич, учасники гуртка «Вироби зі
шкіри» ЦТДЮ м. Стрия, студенти ВПУ №8 м. Стрия.  
 
Тиждень творчості для людей з особливими потребами відбувається на Західній Україні вдруге. Заходи, що тривають впродовж семи днів, є дуже різноманітні: майстер-класи, тренінги, презентації, покази фільмів, дні відкритих дверей, виставки, виступи, фестивалі, танцювальні флеш-моби, парад містом, фотовиставки тощо.
 
Мета Тижня творчості для людей з особливими потребами – сприяти розвитку творчих здібностей в осіб з неповносправністю, й популяризувати метод реабілітації через творчі пориви шляхом об’єднання зусиль профільних організацій у проведенні соціокультурних та навчальних заходів.

Учасниками дійств цьогоріч стало 14 організацій, які об’єднали свої ідеї та ресурси, і провели  студентам, школярам, психологам, педагогам, працівникам недержавних та державних організацій, людям з особливими потребами та їхнім родинам і усім зацікавленим заходи, що вдало розкрили специфіку діяльності цих організацій. Також даний задум дозволив відкрити нові методи роботи, допоміг знайти однодумців у роботі з неповносправними людьми.

«Учасники майстер-класу, який відбувся в стрийському осередку Карітасу, навчилися вишивати різноманітні узори ізониткою, виготовляти вітальні листівки. Також вони мали змогу ближче познайомитися  та поспілкуватися один з одним, відчути спільність і необхідність оточуючим людям.

Проведення заходів, спрямованих на розкриття творчих здібностей чи інших поривів серед даної ктегорії громадян дозволяє прискорити процес інтеграції їх в соціум громади міста і держави в цілому», – розповіла Оксана Ільків, координатор Центру дозвілля та соціальної адаптації Карітасу Стрийської єпархії УГКЦ.

Дізнатись більше про Тиждень творчості для людей з особливими потребами Ви можете тут:
http://www.stezhyna.blogspot.com/

Categories: Новини

Залишити відповідь