Відпочинок на природі

Тернопільський Карітас організував соціо-терапевтичний табір для молоді
02.06.2011
З 17 по 19 травня відбувся перший із запланованих на це літо соціо-терапевтичний табір  під назвою «Тернопільська діброва»

у с. Врублівці, Камянець-Подільського району на Хмельниччині. Його учасниками стали діти і молодь із кризових сімей, якими опікується Карітас Тернопіль УГКЦ.

Окрім відпочинку і розваг, ціллю заходу був також розвиток базових навиків взаємодії у групі. З цією метою у рамках табору було організовано спеціальні соціо-терапевтичні заняття, спортивні ігри та естафети, вправи для інтеграції групи і на подолання агресії.

«Мені дуже сподобався цей табір! Хоча й тривав він недовго, однак час ми провели дуже і дуже продуктивно – безліч ігор, занять, розваг, цікавої інформації і спілкування. Дякую організаторам за ці чудові літні дні, які запам’ятаються нам надовго», – поділився враженнями від «Тернопільської діброви» юнак Андрій.

Карітас Тернопіль УГКЦ  вже не вперше організовує Школу екстремального виживання на природі для молоді із кризових сімей.
Мета школи – здобуття навиків праці в команді, виживання та адаптація до складних умов; корекційно-реабілітаційна праця; ознайомлення та пізнання історії, географії, також флори та фауни рідного краю.

«Організаторами табору були працівники проекту «Мобільна робота з молоддю», психолог і соціальний педагог. Підопічні проекту спільно з працівниками визначали правила Школи, чергували на таборовій кухні, слідкували за чистотою в таборі, брали активну участь в соціо-терапевтичних заняттях та іграх. Все це допомагає відкритись, відчути спільність і стати справжніми друзями.

Особливо приємно, що в дітей виробляється саме тут – на природі – дбайливе ставлення до оточуючого середовища та культурної спадщини власної країни. Ми бачимо, як змінюється їх мислення і поведінка», – розповідає Оля Хілько, соціальний працівник тернопільського Карітасу.