Image

Соціальне таксі Карітасу Тернопіль – проект, який ініціювали волонтери

0 Comments

З кінця весни 2018 року почало свою роботу Соціальне таксі Карітасу Тернопіль, що є спільним проектом благодійної організації та Волонтерського лідерського руху.

Мікроавтобус, що оснащено мікроліфтом-підйомником та який може перевозити одночасно 4-5 осіб з інвалідністю, був придбаний за рахунок пожертв небайдужих громадян.

Збір був організований Волонтерським лідерським рухом та тривав майже 9 місяців. Після чого, було придбано автомобіль, який передали Карітасу Тернопіль 24 квітня 2018 року.

Міська влада Тернополя вирішила підтримати проект та виділила 51 тисячу гривень з бюджету на закупівлю палива та проведення технічного обслуговування.

В свою чергу, Карітас забезпечив функціонування проекту – працівник фонду кермує мікроавтобусом, а волонтери – забезпечують супровід людей з інвалідністю. За сім місяців реалізації проекту понад 500 осіб з інвалідністю скористались соціальним таксі.

Також хочеться зазначити, що Карітас Тернопіль зі своїм проектом «Соціальне таксі» став партнером музичного фестивалю «Файне місто», який організатори планували зробити найдоступнішим масовим заходом України. І їм це вдалося, адже проект «Рівні можливості на фестивалі «Файне місто» потрапив у ТОП 10 номінації «Забезпечення рівних можливостей» Social Project Awards 2018.

В подальших планах благодійників і партнерів забезпечити розвиток проекту – організувати збір коштів для розширення автопарку, оскільки наразі соціальне таксі користується надзвичайно високим попитом і з поширенням новин про проект, цей попит лише зростає.

Крім того, під час перебування автомобіля на технічному обслуговуванні, що інколи займає день-два – соціальне таксі не перевозить бенефіціарів, тож є потреба у підмінному транспорті.

Нагадаємо, що тернополяни з інвалідністю зможуть безкоштовно скористатися послугами спеціально обладнаного автомобіля для перевезення у медичні заклади, адміністративні будівлі, а також на різноманітні заходи.

Замовити соціальне таксі можна буде за попереднім записом, зателефонувавши на номер (0352) 52 36 84 або (098) 332 14 14.

https://www.facebook.com/caritasukraine/videos/1472337932910536/

Categories: Новини

Залишити відповідь