Image

Діти із Карітасу долучились до етнофестивалю «Підкамінь – 2011»

0 Comments

02.08.2011
З 22 по 24 липня поблизу м. Броди на Львівщині відбувалось яскраве феєричне дійство – етнофестиваль «Підкамінь – 2011». Початку фестивалю з нетерпінням чекали діти і молодь студії «Сто талантів», що діє в Бродах в рамках проекту «Соціальна та психологічна підтримка дітей трудових мігрантів» місцевого Карітасу. Цей захід є абсолютно унікальним в культурно-виховному просторі України, поєднує в собі виставкові, культурно-розважальні і культурно-просвітницькі програми.

Тематика фестивалю піднімає гострі та актуальні проблеми виховання національної свідомості сьогоденного та майбутнього поколінь, що особливо актуально для дітей трудових мігрантів, які не рідко ростуть з глибоким відчуттям несправедливості та образи на власну державу.

Керуючись досвідом батьків, діти трудових мігрантів не бачать для себе перспективного майбутнього в Україні , і радо переїжджають за кордон за першої ж нагоди.
Нестримна енергія фестивалю Підкамінь переконувала дітей в протилежному: легенди української музики та духу на сцені, бурхливе людське море, сповнене любові до рідної землі, фантастичні краєвиди.
«Це дозволяє зрозуміти, що в тебе під ногами українська земля, і кожен твій крок по ній мусить супроводжуватись молитвою», – ділилась враженнями від фестивалю Оксана Лотоцька, координатор проекту по роботі з дітьми.

Додаючи до енергетики етнофестивалю краплинку своєї душі діти сповнюються почуття гідності і гордості за свою Батьківщину, відчувають свою причетність до розбудови національної державності.

Також свято стали приємною подією для дітей, що є додатковим методом їх адаптації, виховання і розширення світогляду.

Categories: Новини

Залишити відповідь