Допомога ВІЛ-позитивним

Як підвищити ефективність?
01.07.2010
24-26 червня представники Карітасу України у Севастополі взяли участь у тренінгу  із стратегічного планування для ВІЛ-сервісних неурядових організацій.  Захід відбувся за ініціативи та підтримки Агенції міжнародного розвитку (USAID)з метою посилення інституційної спроможності організацій, які

допомагають ВІЛ-позитивним.
На фото працівник Карітасу Київ Ольга Осадча та модератор тренінгу.

В тренінгу брали участь ВІЛ-сервісні неурядові організації України, які пройшли оцінку організаційного розвитку у 2009 році, у тому числі представники Карітасу з Києва та Івано-Франківська. Минулого року незалежні експерти оцінювали на предмет ефективності кожну неурядову організацію, що працює з ВІЛ-позитивними: за певними критеріями визначали проблеми і потім розробили план допомоги цим НУО. Це перший захід у рамках тривалої програми підвищення ефективності ВІЛ-сервісних організацій.

Під час тренінгу учасники довідалися про основні етапи стратегічного планування та можливі форм підготовки та проведення процесу планування. Рольові ігри дозволили їм набути навичок визначення стратегічних цілей та задач організації. «Ми мали змоделювати діяльність, розвиток віртуальних організацій, потім представляли свої проекти і спільно обговорювали сильні сторони та недоліки», – ділиться координатор проекту «Домашня опіка» Карітасу Києва Ольга Осадча.

Модератори вчили слухачів тренінгу фасилітації процесу стратегічного планування у своїх організаціях. Фасилітація – полегшення взаємодії всередині групи.

Тренінг дозволив, вважає Ольга Осадча, правильно формулювати мету, завдання та шляхи реалізації. Не менш корисним для учасників було довідатися про методику моніторингу, оцінки стратегічного планування.

«Завдяки тренінгу я зрозуміла як правильно повинно формуватися стратегічне планування, у якій послідовності, що допоможе мені і в майбутньому покращувати надання допомоги ВІЛ-позитивним», – каже Наталя Малишніка з Карітасу Івано-Франківськ УГКЦ.

Працівники Карітасу України вдячні організаторам заходу та сподіваються на плідну співпрацю в майбутньому.