Трудова міграція

Безробітних попередили
про небезпеки
22.06.2010
В рамках співпраці Карітасу Самбірсько-Дрогобицької Єпархії УГКЦ та міськрайонного Центру зайнятості 18 червня відбувся тренінг для безробітних на тему «Запобігання нелегальній трудовій міграції та торгівлі людьми». Захід з протидії торгівлі людьми мав на меті  інформування людей про умови

працевлаштування за кордоном та можливості отримання допомоги з усіх міграційних питань.

Фахівці Консультативного центру з питань протидії торгівлі людьми, що діє при Карітасі СДЄ ознайомили слухачів тренінгу з інформацією стосовно безпечного виїзду за кордон, легального працевлаштування та послугами самого центру. Учасників заходу попередили про ризики та наслідки, що можуть виникнути, коли люди звертаються з питаннями пошуку роботи за кордоном до підозрілих осіб та організацій, які не мають ліцензії. Кожен отримав інформаційні буклети та листівки «Якщо ви збираєтесь за кордон», «Дізнайтесь більше про Шенгенську візу», «Їдете за кордон? Впевнені у власній безпеці?», «Не стань жертвою торгівців людьми».

Під час тренінгу слухачі переглянули фрагмент фільму «Небезпечна гра, або не стань живим товаром», в якому, на прикладі конкретної людини було продемонстровано типові помилки, які допускаються трудовими мігрантами при виїзді за кордон.

Координатор Консультативного центру з питань протидії людьми Наталія Голинська, яка була керівником тренінгу, завірила, що у майбутньому планується проведення подібних  превентивних заходів для людей з груп ризику – молодь, безробітні, люди, що планують виїжджати за кордон.