Image

Результати дослідження

0 Comments


З’явилося унікальне видання!
04.06.2010
1 червня в Брюсселі (Королівство Бельгія) в приміщенні Європейського Парламенту відбулась презентація результатів проекту «BrainNet-working», партнером якого є Карітас України. В рамках презентації було представлено книгу «BraiNet-Working: Міграційні потоки, спрямовані на інтернаціоналізацію бізнесу», виданої головним партнером проекту,



Університетом La Sapienza (Рим, Італія) за підтримки організацій-партнерів з п‘яти держав-учасниць проекту.
 

Представлене видання є унікальним як для країн Євросоюзу, так і для України. Книга є результатом дослідження сучасних тенденцій трудової міграції, яке проводилось з 2008 по 2010 р.р. партнерами проекту в Італії, Іспанії, Україні, Молдові та Російській Федерації. Дане дослідження, використовуючи методи та інструменти якісної соціології (глибинні інтерв‘ю з особами, що мали досвід трудової міграції та глибинні інтерв‘ю з особами, що в силу специфіки своєї діяльності обізнані з сучасним станом трудової міграції), поєднало в собі перехресний аналіз феномену трудової міграції, з точки зору як країн походження мігрантів, так і країн перебування. Карітас України готує до друку українське видання цієї книги.

 
 
На зустрічі були присутні Джанні Пітелла (Gianni Pittella), Віце-Президент Європарламенту, Фернандо Неллі Ферочі (Fernando Nelli Feroci), постійний уповноважений представник Італії при Європарламенті, Жан-Луі Де Бруер (Jean-Louis de Brouwer), Заступник Генерального Директора Головного Управління Єврокомісії в справах юстиції, безпеки та свободи, Роберто Рідольфі (Roberto Ridolfi), Голова Europe-AIDCO Єврокомісії, Джузеппе Поркаро (Giuseppe Porcaro), Генеральний Секретар Європейського молодіжного форуму, Аріанна Мотанарі (Arianna Montanari), професор політичної соціології університету La Sapienza. Карітас України представляли співавтори книги: Оксана Іванкова-Стецюк, дослідник, соціолог проекту та Ростислав Кісь, юрисконсульт, керівник проекту.
 
 

Categories: Новини

Залишити відповідь