Image

Психологічна підтримка – важливий засіб профілактики розвитку значних стресів

0 Comments

Психічне здоров’я – це стан душевного благополуччя, яке дає кожній людині можливість здійснювати власний потенціал, долати звичайні життєві стреси, плідно працювати. Порушення душевного благополуччя, душевної рівноваги може спричинити розлади психіки та поведінки.

Стреси стали складовою частиною життя сучасної людини. Люди борються з ними, не замислюючись про те, що потрібно не боротися, а не допускати їх. Сучасне життя само по собі сприяє стресам: зміни в житті політичному, економічному, негаразди на роботі, та й просто поїздка в громадському транспорті призводять до того, що людина зі своїми стресами починає миритися, а так і до депресії недалеко.

Психологічно здорова людина – це насамперед людина спонтанна і творча, життєрадісна і весела, відкрита і пізнає себе і навколишній світ не тільки розумом, а й почуттями, інтуїцією.

У збереженні та зміцненні психічного здоров’я важливе значення має дотримання принципів здорового способу життя. Особливе значення має психогігієна – це комплекс заходів з дотриманням культури між особистих стосунків, уміння керувати своїми емоціями, чергувати працю і відпочинок, створювання сприятливого психологічного клімату у колективі, сім’ї; систематично займатись фізичною культурою, додержуватись раціонального харчування, режиму дня, достатньо спати, позитивно мислити, бути оптимістичним доброзичливим.                                                  

Психосоціальна підтримка бенефіціарів буферної зони – невід’ємна складова реалізації проекту «Багатосекторальна гуманітарна допомога у грошовій, натуральній формі ,послуг та медичних ваучерів для покриття базових потреб, продовольчої безпеки, фізичного і психічного здоров’я і підготовки до зимування постраждалих від конфлікту осіб на сході України» та направлена на відновлення нормального життя, самодопомогу, навички саморегуляції, трансформацію негативних хвилювань у позитивні емоційні стани за допомогою індивідуальних консультацій та групових сесій.

Підтримка є важливим засобом профілактики розвитку значних стресів або проблем з психічним здоров’ям. На цьому акцентують увагу психологи проекту, які надають психосоціальну допомогу бенефіціарам буферної зони 0-5 км від лінії зіткнення Бахмутського та Торецького районів.

Напередодні Дня психічного здоров’я психологи  проводять інформаційні просвітницькі заходи на теми дуже актуальні в сьогоденні: «Як зберегти своє психічне здоров’я», «Методи збереження психічного здоров’я», тим саме підвищуючи обізнаність людей. Також фахівці демонструють практичні вправи та надають рекомендації, які можна використовувати в повсякденному житті.

Психологи Карітасу Краматорськ, проекту «Багатосекторальна гуманітарна допомога у грошовій, натуральній формі ,послуг та медичних ваучерів для покриття базових потреб, продовольчої безпеки, фізичного і психічного здоров’я і підготовки до зимування постраждалих від конфлікту осіб на сході України»


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь