Image

Психолог Наталя Анісімова про творчі заняття з дітьми в Карітасі

0 Comments

Я люблю працювати з дітьми. Відверте спілкування, цікавість до нового, деяка невпевненість і згодом радість створення. Майстер-клас «Чудо-лялька», який відбувся у Первомайській та Єлизаветинській локаціях тому підтвердження.

Знайомство з історією виникнення та значення для людства первинної ляльки заставило замислитись про себе, про свої бажання, мрії та сподівання. Лялька-мотанка – це українська народна лялька та оберіг. Під час створення такої іграшки важливий стан та налаштування. Майстриня передає ляльці свій настрій, думки та енергію.

«Я не вмію! В мене не виходить!», – а потім «Ви можете мені допомогти?», «Давай, я тобі допоможу», – це вже один одному. Так важливо навчитися просити про допомогу та допомагати іншим. Відчути себе чарівником: сильним, вмілим, рішучим. І де поділись тривожність та невпевненість? З’явилось розуміння – «Я можу!».

Під час спільної роботи в дитячих руках народилося справжнє диво – лялька! Лялька є оберегом, й іграшкою, й подружкою. Ляльки у вигадливих сукенках, з дивовижними зачісками милували око. Кожна іграшка ексклюзивна, чесна, тепла, зворушлива, незабутня. Скільки радості було у кожного, коли з різнобарвних клаптиків тканини з’явились маленькі красуні! А головне – власноруч зроблені! У кожній своє ім’я, свій характер. І якось непомітно почалась гра. Красуні вже зазбиралися на гулянку, заговорили про прикраси, частування та історії.

Разом весело! Після завершення роботи відбулося чаювання зі шоколадо-смаколиками.

Дякуємо нашому проекту “Стійкість і розвиток” за простір душевного спілкування, підтримки та піклування.

Наталя Анісімова, психолог проекту “Психосоціальний супровід (ПСС) для дітей та батьків/опікунів у буферній зоні на сході України”


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь