Image

Проєкт «ОБІГРІЙ» підтримує постраждалих від війни грошовою допомогою

Українці, які проживають поблизу зони активних бойових дій або на деокупованих територiях, можуть отримати багатоцiльову грошову допомогу на забезпечення базових потреб від Карітасу України.

Проєкт «ОБІГРІЙ», який фінансується World Vision, спрямований на підтримку домогосподарств, постраждалих від обстрілів районів Дніпропетровської та Харківської областей, протягом зимових місяців шляхом надання багатоцільової грошової допомоги.

World Vision (WV) — це міжнародна організація з надання допомоги, розвитку та захисту, яка займається роботою з дітьми, сім’ями та громадами для надання невідкладної допомоги та послуг тим, хто найбільше цього потребує.

Проект буде зосереджено на домогосподарствах, які не мають доступу до базових засобів для зимівлі. В межах проекту буде надано 20 тисяч кеш-грантів протягом у період з грудня 2022 року до квітня 2023 року.

Цей вид грошової допомоги постраждалі від війни та ВПО можуть оформити у Карітас Харків та Карітас Кривий Ріг. Також документи на допомогу оформлюють працівники цих Карітасів у складі виїзних мобільних груп, котрі відвідують громади, які найбільше постраждали від обстрілів.

Проектом передбачена допомога людям, які:

1) не отримують державні субсидії або соціальні пільги на оплату житлово-комунальних послуг;

2) не отримують допомогу від державних та інших органів влади в рамках програм підготовки до зими;

3) відповідають хоча б одному із критеріїв вразливості: багатодітні сім’ї; люди з інвалідністю 1 та 2 групи або хронічними хворобами; самотні літні люди; одинокі матері і батьки або опікуни; вагітні, годуючи матері з дітьми до 3-х років; родини середній дохід яких є менше 5 400 грн. на одну особу.

За час реалізації проекту вже надано допомогу 2001 домогосподарству у кількості 3077 особам. Загальна кількість осіб зареєстрованих Карітасом Кривий Ріг і Карітасом Харків на цей вид грошової допомоги становить 14 608 осіб.

Так, наприклад, гроші від Карітасу отримала родина пані Тамари – жительки села Мала Костромка Зеленодольської громади. З початку війни вона зі своїм чоловік паном Феліксом, не змогли залишити своєї домівки. Фелікс має інвалідність та погано рухається. В минулому на долю цього подружжя випало багато випробувань, але найскладніше зараз – війна. Пліч о пліч, Тамара та Фелікс разом вже 58 років. Все життя, розповідає пані Тамара, вони підтримували один одного. Будинок подружжя зазнав суттєвого пошкодження внаслідок російських обстрілів, тому грошова підтримка для цих літніх людей буде вкрай важливою.

Загалом протягом 2022 року Карітас України надав багатоцільову грошову допомогу 125 000 українцям. В 2023 році планує надати фінансову підтримку ще 200 000 постраждалим від війни.

Карітас України надає грошову допомогу лише через оформлення документів у своїх осередках або через оформлення документів працівниками Карітасу у складі виїзних мобільних груп. Карітас не проводить жодних швидких онлайн зарахувань коштів на картку.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проєкт – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь