Image

Професійний догляд, реабілітація та молитви. У Дрогобичі відкрили шпиталь Карітасу – Drohobych.City

Карітас Самбірсько-Дрогобицької Єпархії завершив будівництво триповерхової будівлі-шпиталю, який назвали на честь Івана Павла ІІ. Шпиталь розташований поряд з реабілітаційним центром, де допомагають позбутися залежностей.

Від початку війни Карітас Самбірсько-Дрогобицької Єпархії забезпечив житлом та опікою приблизно 19 внутрішньо переміщених осіб з інвалідністю та 15 осіб похилого віку. Кількість звернень є великою.

“Ми можемо піклуватися про людей, які цього потребують, але нам не було де їх розмістити, тому ми вирішили облаштувати шпиталь», – кажуть у Карітасі.

Площа шпиталю – близько 1,5 тис. квадратних метрів. Тут можуть бути близько 100 пацієнтів. Поки що у закладі лікується та реабілітується близько 15 людей. Він знаходиться неподалік Дрогобича. Перший поверх розрахований для людей, яким важко пересуватись, другий для тих – кому легше ходити, третій – планується для жінок з дітьми, або для рідних тих, хто у шпиталі.

У Дрогобицькому районі проживає близько 34 тисяч внутрішньо переміщених осіб, з них близько 500 осіб мають певну інвалідність. Тож тільки в шпиталі вже задекларували 258 внутрішньо переміщених осіб похилого віку.

“Я спав у себе вдома, руки в рукава засунув, бо холодно було. Прокинувся від сильного гуркоту, щось тріщало, валилось, не міг зрозуміти, що й де. Бачив, що йде кров й кисті не міг намацати. Викликали швидку й мене й Миколу відправили сюди, на Захід України. Я тут трохи розминаюсь у шпиталі, ось підмітаю часто, щоб просто не сидіти. Лише лихо, не можу згадати, де подів свій віник з високою ручкою”, – розповідає Олексій виданню Drohobych.City, йому 84 роки й він з Сєвєродонецька.

Й таких історій тут багато. Люди, з якими ми розмовляли у шпиталі, мають гіркий досвід війни.

Фото Drohobych.City

«Кількість людей, які шукають притулку і потребують постійного медичного і соціального догляду, а також психологічної підтримки, дуже велика. Зважаючи на те, що наша країна має труднощі та багато проблем через війну, ми не можемо стояти осторонь і спостерігати, як гинуть люди, яких суспільство відкидає через те, що вони літні чи хворі внутрішньо переміщені особи без засобів для існування. Страждають найбільш незахищені категорії.

Ми щодня стикаємося з такими ситуаціями і розуміли наскільки важливим було будівництво шпиталю імені Івана Павла ІІ», – кажуть у Каріасі Самбірсько-Дрогобицької Єпархії.

На території є 4 великих споруди, одна з яких – новозбудований шпиталь. У 3 інших розмістився Реабілітаційний центр “Назарет”, де допомагають залежним від алкоголю, наркотиків та азартних ігор, повернутись до повноцінного життя у сім’ї та суспільстві.

Щоб потрапити до шпиталю, потрібно зателефонувати за номером гарячої лінії 067 454 4885 та отримати необхідні консультації. Також вся необхідна інформація є на сторінці Карітасу у Facebook.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проєкт – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь