Про сексуальне рабство в Україні

Лише за офіційними даними близько 3,2 мільйона українців працює за кордоном. Проте торгівля людьми всередині країни також щороку набуває популярності.

Що може стати причинами цією проблеми?

Здавалося б, у власній країні легко можна звернутися до правоохоронних органів та вийти із ситуації рабства. В реальності ж не все так просто.

Переправляючи людей всередині країни з метою сексуальної, трудової та іншої експлуатації, торговці ризикують набагато менше, ніж перевозячи їх за кордон. Істотно меншими є й витрати.

Способом примусу до виконання тієї або іншої роботи часто є насильство і шантаж. Відомий випадок, коли сімейна пара протягом довгого часу змушувала молоду жінку з обласного центру надавати сексуальні послуги іноземцям, які приїжджали в Київ. Дівчину рекламували та продавали через Інтернет, при цьому із замовників вимагали передоплату через перерахування електронних платежів на пластикові карти. Потерпілу шантажували відвертими фотографіями, на яких вона була зображена із чоловіками. Торговці обіцяли у разі відмови дівчини надавати секс-послуги показати фотографії її синові. Протягом року вона піддавалася експлуатації, постійно побоюючись, що торговці передадуть знімки дитині.

Навіть на території власної країни потрібно бути максимально пильними у виборі між пропонованими роботами. Перевіряйте роботодавця, шукайте відгуки та консультуйтесь з нами.

Бережіть себе та рідних!

Карітас Івано-Франківськ працює у напрямку протидії торгівлі людьми у рамках проекту “Підтримка місцевих ініціатив з протидії торгівлі людьми” за фінансової підтримки Карітасу Іспанії Cáritas Española.

Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/