Image

Представники Карітасів з Чернівців та Дніпра навчались реагувати на надзвичайні ситуації

0 Comments

В Карітасі України пройшов чотирьохденний онлайн тренінг щодо зменшення ризиків під час надзвичайних ситуацій​, в рамках проекту ABC-EUAV, розрахованого на розвиток спроможності осередків Карітасу до реагування на надзвичайні ситуації та управління волонтерами​.

​Учасниками тренінгу стали представники Карітасу Чернівців та Карітасу Донецьк в Дніпрі. Під час тренінгу учасники зокрема отримали інформацію про теорію надзвичайних ситуацій, а саме вивчили ключові поняття, що стосуються ризику, небезпеки та вразливості. Дізнались про роботу на рівні громад​ та засвоїли оцінку ризику надзвичайних ситуацій з залученням зацікавлених сторін​.

Як зазначив один з тренерів, керівник програм Карітасу України Геннадій Якубов, екологічна ситуація у світі стрімко погіршується, кількість різноманітних криз та надзвичайних ситуацій в Україні, на жаль, частішає. «Масштабні паводки, лісові пожежі, буревії, перестали були для нас чимось надзвичайним. Саме тому локальні осередки Карітасу мають бути обізнаними та проінформованими як потрібно реагувати на надзвичайні ситуації, які підходи та алгоритми для збору інформації та підвищення опірності громад потрібно застосовувати», розповідає Генадій Якубов.

За словами тренера під час навчання представникам локальних осередків Карітасу надали інструменти для проведення дослідження для визначення основних ризиків та вірогідності надзвичайних ситуацій, щоб місцева громада могла розуміти, які є ризики в конкретній місцевості. Далі учасники тренінгу вже самостійно визначатимуть як потрібно реагувати в тій чи іншій ситуації, та оцінуватимуть які ресурси для реагування наявні.

За словами самих учасників тренінгу, важливість проведеного навчання важко переоцінити. Отримана інформація від колег по реагуванню в надзвичайних ситуаціях дає можливість застосовувати її на практиці. Теоретичні знання та практичні вправи були дуже корисними та без сумніву будуть активно застосовуватись в роботі. Нагадаємо, влітку минулого року реагування на паводок на Західній Україні продемонструвало, що завдяки допомозі місцевих волонтерів Карітас України впорався з надзвичайною ситуацією на дуже високому рівні. Волонтери допомагали сортувати гуманітарну допомогу, займались її розподілом та залучали місцеві громади до боротьби з катастрофою.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь