Image

Право на навчання для всіх дітей: у Карітас Тернопіль триває акція “Шкільний портфелик”

У тернопільському Карітасі стартувала щорічна акція «Шкільний портфелик». Цьогоріч там вирішили зібрати шкільне приладдя для 5 сотень дітей, в тому числі, дітей військовослужбовців.

“Цього року в нас до 500 діток, тобто з різних проєктів ми обрали тих, які найбільше потребують участі в цій акції. Як тільки ми стартували з цією акцією, ми оголосили про це в наших соцмережах, розповіли про тих діток, для яких ми будемо це все робити. Почали люди приходити в Карітас, приносили речі, зошити, канцелярське приладдя. І також ранці. Ми приймаємо шкільні ранці, вони можуть бути використані, не обов’язково, щоб були нові, але важливо, щоб вони були в гарному стані, чистенькі, охайні”, — розповідає комунікаційниця тернопільського Карітасу Ірина Дригуш Суспільне. Тернопіль.

Семирічна Юлія з села Прошова менш як через місяць йде в другий клас. Дівчинка каже, хоче рюкзак з Мавкою.

“Я б хотіла собі зошит, ще олівці, ручки, витирачки рожеві”, — каже дочка загиблого військовослужбовця Юлія Жук.

“Йшла в перший клас, то радість така. Але в нас так вийшло, що наш тато загинув 1 вересня і він так і не побачив фотографій, як вона пішла в перший клас”, — говорить дружина загиблого військовослужбовця Тетяна Жук.

Тато п’ятирічного Гліба також загинув під час повномасштабної війни. Його мама Олена збирає сина в садочок.

“Хлопчик, то одягу йде дуже багато. Шкарпетки, рюкзак потрібний”, — каже дружина загиблого військовослужбовця Олена Антощук.

Олена та Тетяна є учасницями соціального проєкту “Мій тато Герой”. Допомогти зібрати їхніх дітей до школи вирішили в Карітасі під час щорічної акції “Шкільний портфелик”.

“Цього року нам пощастило, бо в нас класна колаборація з “Карітасом”. Вони запросили наших діток і вони будуть одягнуті до 1 вересня. В нашому проєкті “Мій тато – Герой” всі діти, діти загиблих військових, бійців, що перебувають в полоні, які втратили кінцівки. В нас понад 30 сімей. І сім’ї, які отримають рюкзаки буде понад 15 сімей, які йдуть в школу”, — розповідає організаторка проєкту “Мій тато – Герой” Юлія Слободян.

Ірина Дригуш каже, що долучитися до акції “Шкільний портфелик» можна, пожертвувавши гроші чи принісши шкільне приладдя. Триватиме вона до 27 серпня.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проєкт – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь