Image

Підвели підсумки допомоги постраждалим від паводку

0 Comments

Рік тому Західну Україну спіткала катастрофічна негода. Минулорічний паводок вважають найбільшим в історії за останні 60 років. Підтопило майже 300 населених пунктів, були зруйновані та пошкоджені близько 10 тис. будинків, зруйновані та пошкоджені понад 500 км автодоріг і майже 200 мостів.

Люди, які постраждали від повені, потрапили в надзвичайно важку ситуацію. В розпал пандемії коронавірусу люди були змушені залишатися вдома, часто навіть без роботи і засобів для життя. Своєю чергою, стихійне лихо наробило багато шкоди господарствам, з наслідками якого люди не спроможні були самостійно справитись.


На заклик Блаженнійшого Святослава, глави Української греко-католицької церкви (УГКЦ), допомогти постраждалим від паводку відгукнувся Фонд «Поміч Україні» з Торонто.

Карітасу України передали 23 980 CAD, які спрямували на допомогу постраждалим від стихії. Для ефективної допомоги на місцях кошти передали у локальні осередки «Карітасу» у Чернівцях, Коломиї, Івано-Франківську, Львові та Тернополі.


Як пояснила Оксана Гайдук, референтка організації, основна мета фонду «Поміч Україні» — допомагати бідним в Україні. «Добре знаємо, що найбільше страждають через природні катастрофи саме люди найменшого достатку. У випадку надзвичайної ситуації в них немає засобів поліпшити житло, чи ліквідувати наслідки стихійного лиха, саме тому надаємо допомогу потерпілим», — зазначила вона.

Підопічні Карітасу — це, зазвичай, люди, які і так живуть в значній скруті, а стихійне лихо забрало в них часто останнє — старі будинки почали розвалюватися, побутова техніка вийшла з ладу, домашні речі стали непридатні для використання, а господарство не дало врожаю через затоплення.


В населених пунктах Розтоки, Банилів, Новоселиця, Костичани, Ваньчиківці, Давидівка Чернівецької області 15 родин, що постраждали внаслідок паводку, отримали набори ковдр, подушок і постільної білизни, обігрівачі, мультиварки, електроплити, чайники, будівельні матеріали та продукти харчування.

Вісім стареньких самотніх людей з с. Обертин Івано-Франківської області, обійстя яких нещодавно постраждали від червневої повені, отримали через Карітас Коломия благодійну допомогу — холодильники та напівавтоматичні пральні машинки. Також у рамках проєкту провели ремонтні роботи для відновлення зруйнованого житла в с. Тростянка та с. Залуччя.

Мешканцям сіл Дзвиняч, Росільна, Космач, Міжгір’я, Луквиця, Старі Богородчани, Скобичівка, Нивочин, Гринівка, Лесівка, Солотвин, Бабче, Богрівка, Гута, Стара Гута, Кривець, Кричка, Манява, Бойки, Маркова, Монастирчани, Пороги, Раковець, Яблунька, що постраждали від паводку, Карітас Івано-Франківськ надав допомогу у вигляді продуктів харчування.

Майже 150 родин отримали від благодійників картоплю та набори продуктів харчування. Для людей, які звикли все вирощувати самотужки, необхідність купувати картоплю, буряки, моркву, цибулю стала справжньою траґедією. Для багатьох родин придбані Карітасом крупи, борошно, олія й овочі стали справжнім порятунком.

Карітас Львів у співпраці з фахівцями Стрийського районного центру соціальних служб для сім’ї дітей і молоді, а також сільськими старостами надав допомогу продуктовими наборами 79 сім’ям у 27 населених пунктах Львівської області.

В Тернополі й області допомогу отримали понад 150 осіб. Серед них — самотні, важкохворі люди похилого віку, паліативні хворі, діти з родин, що перебувають у складних життєвих обставинах, безпритульні. Впродовж трьох місяців роздали продукти харчування та побутову хімію. Ця допомога стала для них великою підтримкою.

Від імені наших підопічних щиро дякуємо фонду «Поміч Україні» та кожному з жертводавців за таку важливу допомогу та підтримку. Сльози радості, посмішками та слова вдячності від постраждалих — найкраща нагорода в проєкті по допомозі людям, які постраждали від паводку для команди «Карітасу України».

Навіть сьогодні, через рік після стихійного лиха, наслідки паводку досі до кінця не подолані. Карітас в Івано-Франківській та Чернівецькій областях продовжує допомагати самотнім стареньким, людям із інвалідністю, багатодітним родинам, матерям, що самостійно виховують дітей, зрештою повернутись до звичного життя.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь