Image

Психологічна підтримка мешканців м.Попасна та смт.Новотошківське

0 Comments

На початку місяця психологи проекту Basic Needs провели групову роботу з бенефіціарами з м. Попасна Сєвєродонецького району, яка знаходиться в зоні 0-5 км від лінії розмежування в Луганській області.  

Не дивлячись на погані погодні умови, наші бенефіціари прийшли на зустріч. Відповідальність цих людей можна наводити як приклад: вони прийшли в точно призначений час, навіть привели з собою знайомих для того, щоб не пропустити заняття, яке допоможе їм подолати накопичені негативні емоції.

Для поліпшення психоемоційного стану учасникам було запропоновано залучити свої творчі здібності. У нових учасників, як завжди, це викликало зацікавленість та деяке хвилювання. Але в процесі роботи зникли усі сумніви та побоювання.

Натомість отриманий результат у вигляді пейзажу під назвою «Рожевий захід в горах» викликав дуже позитивні емоції та мрійливі посмішки. А дехто навіть почав співати пісні про гори. Додому всі учасники групового заняття розійшлися в гарному настрої та з чудовими, ніжними пейзажами. Такий ефект завжди є приємним не тільки для тих, хто виконує цю роботу вперше чи вдруге, але й для психологів. Адже це найкраща оцінка від людей, які тривалий час знаходяться в стані стресу та мають труднощі з емоційною регуляцією.

Для мешканців смт.Новотошківське Сєвєродонецького району було проведено першу зустріч з психологами. Після спільного знайомства були визначені основні запити для роботи: це болючі травматичні спогади людей, самотність, підвищена тривожність, стрес та страх перед майбутнім на тлі загострення військового конфлікту.

Усі ці та багато інших проблем та запитів накопичувалися впродовж восьми років, поки поруч йдуть військові дії. Цей населений пункт знаходиться майже на лінії зіткнення в Луганській області, тому дуже часто потрапляє під обстріли. Психологами були запропоновані практичні вправи та стабілізаційні техніки для подолання негативних проявів. Роботу буде обов’язково продовжено й в індивідуальному порядку. Місцеві мешканці знаходяться в дуже пригніченому стані та потребують підтримки та допомоги, тому робота психологів тут є вкрай необхідною.

Психологічна підтримка надається в рамках проекту «Багатосекторальна гуманітарна допомога у грошовій, натуральній формі, послуг і ваучерів для покриття базових потреб, продовольчої безпеки, фізичного і психічного здоров’я та підготовки до зимування постраждалих від конфлікту осіб на сході України», 2021-2023 рр.

У період розповсюдження COVID 19, працівники мобільних бригад дотримуються підвищених заходів захисту та особистої безпеки, щоб уникнути можливого інфікування та не наражати на небезпеку бенефіціарів, тому працюють за новими протоколами.

Проект здійснюється при підтримці Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччини (GMFA).


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь