Image

Карітас України за підтримки ООН допомагає людям з прифронтових територій та ВПО

Карітас України продовжує допомагати жителям регіонів наближених до лінії фронту та внутрішньо переміщеним особам, чиї будинки постраждали через обстріли Росії. Програми допомоги у житловій сфері реалізується за фінансової підтримки УВКБ ООН. Програма спрямована на відновлення житла для тих, хто постраждав від війни, для забезпечення їм гідних, комфортних та безпечних умов проживання.

На початку лютого відбулася зустріч команди проєкту “Житло для вразливих домогосподарств в Україні ІІІ” з місцевими організаціями, які залучені до реалізації проєкту. Мета зустрічі – обмін досвідом щодо реалізації проєкту в 2023 році, ознайомлення з цілями та активностями нового проєкту у 2024 рік.

Команда представила результати минулорічного проєкту, в межах якого допомогу для відновлення житла отримали 3174 домогосподарствам в окремих громадах Житомирської, Запорізької, Миколаївської, Дніпропетровської та Херсонської областей.

Локальні команди отримали відзнаки за їхню професіоналізм та внесок у відновлення житла у 2023 році:

Карітас Житомир – за комунікацію та співпрацю з органами  місцевого самоврядування;

Карітас Запоріжжя – за оперативне реагування на потреби, найкращу координацію та співпрацю;

Карітас Миколаїв – за найвищий показник опрацьованих домогосподарств;

Карітас Кривий Ріг – за професійність та високі стандарти роботи.

Обговорили важливі питання в реалізації проєкту такі, як захист персональних даних бенефіціарів та реєстраційні анкети, інструменти і методи роботи з базами даних, основи кейс-менеджменту, а також провели тренінги з кризового спілкування з бенефіціарами.

Цього року в межах проєкту у Житомирській, Одеській, Миколаївській, Дніпропетровській, Херсонській, Запорізькій та Донецькій  областях Карітас України планує надати грошову допомогу  для понад 1500 домогосподарствах та виділити у Одеській області 200 грошових грантів на оренду житла.

Під час зустрічі робочий та командний дух був на висоті і всі учасники проєкту житлової програми готові до нових викликів.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримати нашу діяльність з допомоги потребуючим – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини