Карітас України продовжує підтримувати ветеранів АТО

Родина учасника АТО Віталія С. вже багато років змушена жити разом з батьками дружини в квартирі багатоповерхівки м. Боярка (Київська обл.).

При цьому вони мають 2 дітей, один з них Є., є дитиною з інвалідністю. Віталій за фахом будівельник і з початку 2000-х намагається власноруч збудувати свою мрію – власний будинок. Але усі ми знаємо яка це нелегка та витратна справа.

Проект підтримки ветеранів, який реалізовується Карітасом, допоміг чоловіку зробити ще один крок до мрії – закупити та змонтувати бетонні-панелі блоки для майбутнього житла. Тепер мрія майже стала реальністю.

За сприяння нашого партнера, Центра соціально-психологічної реабілітації Київо-Святошинського району, також було організовано та сплачені підготовчо-розвиваючі зайняття для Є., про якого родина особливо турбується. Восени 2019 року він успішно пішов до школи та розпочав зайняття.

Як і багато родин ветеранів АТО, сім’я до останнього моменту не вірила у можливість отримання реальної допомоги, але «Ветеранський проект» саме для того і є, щоб змінювати усе на краще та ламати сумні стереотипи.

Проект підтримки ветеранів «Програма реабілітації ветеранів та їх родин, що постраждали внаслідок триваючого збройного конфлікту на Сході України» здійснюється за підтримки «Союзу Українських Організацій в Австралії»(AFUO-СУОА) в тісній кооперації з Міністерством у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб.