Image

Карітас придбав спецавтомобіль для дітей з особливими потребами Бурштина

0 Comments


12.02.2016, Івано-Франківськ

Діти та молодь з особливими потребами, якими опікується ГО «Довір’я» з міста Бурштин, отримали від Благодійного фонду «Карітас Івано-Франківськ УГКЦ» автомобіль, облаштований для транспортування осіб з обмеженими можливостями. Для задоволення доступу у потребі перевезення дітей – інвалідів Карітас єпархії Фульда подарував спецавтомобіль, який придбаний за кошти батьківського комітету майстерень Карітасу Фульда, де також працюють люди з особливими потребами.



«Ми дуже раді, що маємо можливість отримати такий чудовий подарунок для наших дітей. Адже тепер ми станемо більш мобільними – завдяки цьому спецавтомобілю ми зможемо більше подорожувати, відвідувати театри, музеї, організовувати дозвілля. Нехай Господь благословить усіх небайдужих благодійників з Німеччини та України за їхнє розуміння потреб наших дітей та їхню підтримку, які спричинилися до цієї доброї справи», – висловила слова вдячності Анна Ковальчук, бабуся неповносправної дитини, голова ГО «Довір’я».

Карітас єпархії Фульда підтримує партнерські стосунки з Івано-Франківським Карітасом і допомагає нам розбудовувати структури для роботи з неповносправними людьми і членами їх сімей. Івано Франківський Карітас виконує роль координатора надання допомоги неповносправним людям і членам їхніх родин в регіоні, лобіює інтереси людей з особливими потребами на рівні державних структур.

Завдяки підтримці Івано-Франківського Карітасу у шести регіонах Івано-Франківської області – Бурштині, Калуші, Тисмениці, Отинії, Богородчанах та Рожнятові, організовані ініціативні групи батьків, які розпочали роботу на місцевому рівні, направлену на дотримання прав осіб з особливими потребами бути активними членами громадського суспільства та мати можливості для розвитку, навчання, відпочинку, дозвілля, тощо. Завдяки їхній активності в кожному із вище перелічених регіонів створюються можливості для інтеграції та соціальної адаптації в суспільстві дітей та молоді з інвалідністю.

Спільними зусиллями більше 200 дітей та їхніх батьків отримують від Карітасу організаційну, матеріальну та фінансову підтримку для проведення різних тренінгів, гуртків, організації спілкування та знайомства з новими друзями. У свою чергу створюються передумови для того, щоб суспільство також адекватно сприймало людей з особливими потребами, розуміло їхні проблеми та сприяло їхній інтеграції.

Categories: Новини

Залишити відповідь