Карітас Київ запрошує людей похилого віку на кіноперегляди

Щомісяця в Карітасі Київ проходять кіноперегляди для людей похилого віку. На долю кожного з них випало чимало випробувань. Народились в таборах для політично репресованих. Пережили голод, війну. Зазнали бід у зв’язку з недавнім вимушеним виїздом із рідних домівок на сході України після початку російської агресії. Отримують мізерні пенсії та економлять на усьому. І попри усі випробування в них є величезне відчуття вдячності до життя.

Нінель Іванівна, як і інші учасники, з нетерпінням чекає на наш дзвінок із нагадуванням про кінопоказ. Адже більшість часу наші підопічні проводять не в колективі – на самоті. А вони полюбляють співати, спілкуватися. Які вони вірші підбирають для чаювання зі смаколиками після перегляду! І ось це місце хоча б на кілька годин ламає їхню самотність. Ми хочемо, аби вони заприятелювали та отримували більше позитивних емоцій.

«Мені здається, що чим більше я з ними спілкуюся, тим більше в них вчуся відчувати вдячність життю попри що, – розповідає координатор проекту Олег Рощіпкін. – Приймати дивовижне життя. Примиритися з життям. Ми переживаємо стрес через дрібниці, а ці загартовані люди навчилися бути вище цього. Стали мудрими».

Андрій Сергійович – син кримського татарина, політрепресованого в табір у Нижній Тагіл. Там він познайомився з дівчиною, яка стала його дружиною і народила сина. Андрій Сергійгович завжди знайде доречний жарт. «Найголовніше – мати доброчинну душу, – ділиться він своїм рецептом щастя. – Капіталів я не нажив, а усе що було, роздав іншим».

Наші старенькі люблять ще й посміятися! Це говорить про те, що незважаючи ні на що, вони не втратили почуття гумору.

Кожного першого вівторка місяця об 11 годині в Карітасі Київ ми разом дивимося фільм, а потім ділимося враженнями за чаєм, бутербродами, фруктами, солодощами. Згадуємо життя. Читаємо свої вірші. Знайомимося. Заряджаємося енергією, щоб жити далі.

Якщо у вас є родичі або знайомі похилого віку, будь-ласка, розкажіть їм про наш кіноклуб!

З радістю чекаємо на них за адресою: вул. Микитенка, 7-б (їхати від м. «Лівобережна» до зуп. «Авторинок»).

У разі питань, ось телефон координатора Олега: 068 352 90 00.

В рамках проекту «Об’єднуючи людей заради розбудови миру».