Image

Карітас Івано-Франківськ відкрив прихисток для вимушених переселенців похилого віку

В селищі Войнилів 19 січня відбулося офіційне відкриття і освячення прихистку для внутрішньо переміщених осіб похилого віку. Благословив і освятив його митрополит Івано-Франківський УГКЦ Володимир Війтишин.

Шелтер організували у приміщенні головного корпусу центру первинної медико-санітарної допомоги селища Войнилів.

«Розпочав функціонувати наш прихисток ще в листопаді минулого року. До того ми мали чимало нелегкої роботи з ремонтом приміщення, — розповідає Іванна Дмитрук з Карітасу Івано-Франківськ, керівниця проєкту з прихистку найбільш уразливих людей. – Отже, приготували 18 кімнат і 36 ліжко-місць».

З листопада у прихистку живе 31 переселенець віком від 60 років. Всі з півдня та сходу України. Дехто сам віднайшов нове житло, звернувшись до Карітасу, декого направили волонтери.

У прихистку від Карітасу його мешканцям подобається. Тут є все необхідне для повноцінного проживання – кімнати з усіма зручностями, пральня, кухня, їдальня, відпочинкові кімнати. Самі їжу поки не готують, хоча для цього мають все необхідне, а отримують чотириразове харчування від одного з приватних підприємств.

Також до послуг жителів закладу і увесь необхідний медичний догляд, консультації фахівців лікарів і психологів. А ще для підопічних шелтеру волонтери Карітасу організовують цікаве дозвілля.

В планах Карітасу Івано-Франківськ подальше облаштування прихистку для потребуючих переселенців із зони бойових дій, аби були можливості прийняти ще більшу кількість людей.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримати нашу діяльність з допомоги потребуючим – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини