Ідентифікувати постраждалих від торгівлі людьми можеш навіть ти

Наші працівники та працівниці працюють над виявленням та ідентифікацією постраждалих від торгівлі людьми щодня.

Під час війни проблема торгівлі людьми в Україні не втрачає своєї актуальності. Це сучасна проблема, що торкається тисячі людей у всьому світі і Україна не виключення. Однак, часто постраждалі від цього злочину залишаються непоміченими. Через страх розповідати, що з ними сталося, через сором, почуття провини та через недостатнє знання про ознаки цього злочину оточуючих.

Кожен з нас може допомогти в ідентифікації та захисті постраждалих людей. Ось кілька ключових ознак, на які варто звернути увагу

• Часті зміни в поведінці можуть бути ознакою того, що людина потрапила у ситуацію торгівлі людьми. Це може включати велику тривожність, пасивність, або навіть агресивність, особливо якщо ця поведінка відчутно змінилася відносно попередньої.
  • Частіше за все постраждалі від торгівлі людьми позбавлені свободи дій. Вони можуть виглядати залякано, бути контрольованими або супроводжуватися іншими людьми, навіть у публічних місцях.
  • Фізичні ознаки, такі як травми, опіки, виснаження, алкогольна або наркотична залежність, поганий апетит, відмова від гігієни, неохайна зовнішність, можуть бути свідченням про те, що людина страждає від торгівлі людьми.
  • Зміна в соціальних взаємодіях. Частіше за все постраждалі люди позбавлені зв’язку з родиною та близькими, або їхні соціальні контакти значно обмежені.
  • Інколи постраждалі можуть давати сигнали своєї потреби у допомозі через різні способи, такі як заховані письмові повідомлення, погляди, спеціальні знаки або прямі прохання.

Найголовніше – не боятися запитувати та діяти. Якщо ви підозрюєте, що хтось потрапив у ситуацію торгівлі людьми, контактуйте з місцевими правоохоронними органами чи повідомляйте нам:

Карітас Київ:

E-mail: info@caritas-kiev.org.ua; Тел.: (067)-108-00-52

Карітас Івано-Франківськ:

E-mail: caritas-ivano-frankivsk@ukr.net;  Тел.: (068)-322-49-77;  (095)-024-62-16

Карітас Самбірсько-Дрогобицької Єпархії:

E-mail: caritasdroh@gmail.com; Тел.: (067)-454-48-85

Карітас Одеса:

E-mail: caritasodessa@ukr.net; Тел.: (095)-295-33-30

Карітас Чернівецької Єпархії

E-mail: caritas.chernivtsi@gmail.com, Тел.: (067)-257-17-72

Пам’ятайте, що кожна людина має право на свободу та гідність, і спільно ми можемо зробити світ кращим для всіх нас.

Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримати нашу діяльність з допомоги потребуючим – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/