Image

Соціальні проблеми міграції

0 Comments

Карітас закликає уряди допомагати мігрантам з Близького Сходу та Південної Африки
08.06.2011
Регіональна конференція усіх європейських організацій Карітасу, що відбулася 26 травня

в Римі, закликала уряди країн Європейського Союзу  забезпечити прийом та справедливе ставлення до людей, що змушені тікати з країн Близького Сходу та Південної Африки. Учасники конференції Карітасу
просять представників громадянського суспільства бути  солідарними з
такими мігрантами, також з християнськими церквами на Близькому Сході та
в Північній Африці.  

Нещодавні події, що сколихнули країни Середземномор’я, стали серйозним викликом як для політики багатьох європейських держав у сфері міграції та надання притулку, так і світової спільноти назагал.
Італія, Мальта, Греція та Кіпр приймають сьогодні найбільше мігрантів, що незаконно перетинають кордони у пошуках безпеки та кращих економічних умов, а також біженців, що шукають притулку.

Щоби попередити нещасні випадки на Середземному морі, Карітас Європи звертається до урядів країн ЄС із закликом налагодити безпечні канали міграції та адекватні квоти переселення в європейські країни. Як наслідок, очікуюся подвійні позитивні ефекти – врятовані людські життя та гарантування солідарності серед європейських держав у захисті спільних цінностей.

Карітас також закликає уряди до політики підтримки розвитку та інвестицій у країни походження мігрантів. Для досягнення поставлених цілей необхідно створити гуманну, всезагальну європейську політику міграції, надання притулку та розвитку.

Європейська Комісія підкреслила, що міжнародні міграційні потоки можуть стати можливістю для культурного, людського та соціального збагачення. Проте потенційний вплив міграції може дійсно розглядатися як позитивний, лише за умови успішної інтеграції мігрантів в країни призначення.

Карітас України також скеровує свою діяльність на подолання негативних наслідків міграції. Впродовж багатьох років координаторами і регіональними працівниками Карітасу України проводиться дослідницька, соціально-практична і лобістська робота по допомозі мігрантам.

Так, паралельно науковій діяльності, виконуються практичні проекти, покликані боротися з негативними наслідками, спричиненими міграцією, – розвиток консультаційних центрів допомоги жертвам торгівлі людьми, соціальна підтримка дітей трудових мігрантів, реінтеграційна допомога мігрантам, що повертаються до України.

Карітас України долучається до заклику Карітасу Європи і висловлює прохання до урядів здійснювати політику міграції та надання притулку відповідно до міжнародних стандартів та принципів прав людини.

Також захист і підтримка мігрантів повинні стати пріоритетом роботи представників громадських організацій, цінністю – для усіх християн і громадян нашої держави.

Categories: Новини

Залишити відповідь