Image

Святкування річниці

0 Comments

Соціальному центру для дітей трудових мігрантів «Разом – сильніші» – один рік
10.06.2011
Цієї весни Центру соціальної та психологічної підтримки дітей трудових мігрантів в дрогобицькому Карітасі виповнився один рік. Святкування річниці відбулося в міжнародний

День захисту дітей – 1 червня.

Перший рік діяльності Центру минув дуже швидко, насичено і славно. «Були і успішні проекти та задуми, і не дуже вдалі. Команді проекту і всім дітям, які відвідують осередок «Разом – сильніші», довелось багато чому навчитися, стати мудрішими, дорослішими, впевненішими та відповідальнішими. І разом з тим – натхненнішими і дружнішими!», –  розповідає керівник Центру Юля Марунчак.

Центр соціальної та психологічної підтримки дітей трудових мігрантів «Разом – сильніші» налічує нині близько 60 дітей-учасників і є частиною проекту Карітасу України, що спрямований на опіку дітьми трудових мігрантів.Такі діти в силу певних обставин залишаються на опікунстві родичів чи близьких сімї людей, позбуваючись батьківського виховання, спілкування, тепла й любові. 

 

Працівники Карітасу – професійні психологи, педагоги, соціальні працівники і духовні наставники – сприяють розвитку дітей, проводять із ними дозвілля, допомагають із успішністю в шкільному навчанні, організовують тематичні заняття і заходи, рекреаційний відпочинок та екскурсії.

В урочистій частині святкування річниці Центру прозвучали слова настанови і подяки за роботу, згадувались досягнення, події, переживання, що сповнили перший рік роботи осередку «Разом – сильніші». Кожен працівник висловив свої думки щодо діяльності  та побажання дітям на майбутнє. Також були висловлені плани подальшої діяльності і розвитку  Центру.  На святкуванні були присутні адміністрація Карітасу Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ і представники соціальних служб міста.

На урочистості, яка супроводжувалась цікавими і захоплюючими іграми,  конкурсами, веселими розвагами, найактивніші відвідувачі Центру були нагороджені грамотами. Десять підлітків отримали нагороди за заслуги та досягнення в Центрі «Разом – сильніші».

Завершилось святкування річниці роботи осередку для дітей трудових мігрантів переглядом спільних фотографій і  частуванням.

Categories: Новини

Залишити відповідь