Image

Хмельницькі волонтери роздали 90 продуктових наборів одиноким пенсіонерам

0 Comments

90 одиноких пенсіонерів та людей з інвалідністю отримали продуктові набори в рамках волонтерського проєкту «На відстані руки». Про це Суспільному розповіла координаторка проєкту Ольга Ткаченко. Що входить в продуктовий набір та куди звертатися по допомогу одиноким людям, дізнавалося Суспільне.

В благодійному фонді «Карітас–Хмельницький» зібралися волонтери, аби порозвозити продуктові набори одиноким літнім людям напередодні свят, говорить соціальна педагогиня фонду Вікторія Боднарчук. За її словами, Карітас Хмельницький та волонтерський лідерський рух разом організовують розвозку продуктових наборів людям похилого віку.

Вікторія додає: «Люди, які хочуть отримати такий пакунок, телефонують до нас на наш робочий номер, і ми їх записуємо в нашу базу даних, і так ми відслідковуємо, чи людина потребує, чи вона вже не хоче отримувати подарунок».

Започаткували проєкт «На відстані руки» в травні 2020 року, розповідає його координаторка Ольга Ткаченко: «Спочатку розвозили потребуючим людям, були і багатодітні сім’ї, і переселенці, бо був початок пандемії, і люди виживали в цей період. На даному етапі ми розвозимо набори тільки літнім одиноким людям».

Ольга Ткаченко каже: до благодійного проєкту можуть долучатися усі бажаючі. За її словами, у магазинах по місту стоять кошики, в які люди можуть залишити певні продукти, які не псуються. На постійній основі до них долучаються підприємці.

За її словами, до продуктового набору входять макарони, гречка, пшенична крупа, горішки і мак для куті, згущене молоко, консерви, зелений горошок, желе, ковбаска, майонез, олія, круасан. Ще зараз докладуть молочну продукцію – йогурт кефір та молоко.

Півтора роки тому до волонтерського проєкту долучилась Інна Ільчук разом зі своїм чоловіком. Розповідає: «Намагаємось мінімум двічі на місяць допомагати. Це дуже надихає – бачити ці щасливі очі людей похилого віку, які обділені любов’ю, увагою».

Інна Ільчук із сім’єю завітала до 82-річної жительки обласного центру Лідії Іванівни, аби подарувати продуктовий набір. Пенсіонерка каже, не вперше отримує допомогу від благодійного фонду. За її словами, вона живе одна, дітей не має, а пенсія не велика.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Video | Відео | Новини

Залишити відповідь