Image

Громадські технології: у Дрогобицькій громаді вдосконалюють взаємодію мешканців з місцевим самоврядуванням

0 Comments

Громада – партнер місцевого самоврядування. Саме за таким принципом працюють у Дрогобицькій міській територіальній громаді.

Завдяки впровадженню системи Smart City, у громаді вже функціонує низка цифрових технологій, які сприяють комунікації мешканців з місцевим самоврядуванням.

Громадські технології, а це – електронні петиції, е-сервіс «Відкрите місто», е-консультації з громадськістю, громадський бюджет, дають можливість мешканцям брати безпосередню участь в управлінні та розвитком територією, а також – комунікації з місцевим самоврядуванням.

Після утворення Дрогобицької міської територіальної громади, особливо в умовах пандемії Covid-19, потреба розвиту громадських технологій стала ще актуальною.

Завдяки співпраці Дрогобицької міської ради з Карітасом України, у Дрогобицькій громаді реалізували проєкт «Сприяння впровадженню цифрових технологій в процес взаємодії громади та місцевої влади в Дрогобицькій та Нововолинській ОТГ». Реалізація проєкту стала можливою за підтримки проєкту «3D Project: Розвиток попри перешкоди. Стійке громадянське суспільство в часи пандемії та в майбутньому», який виконується Фондом Східна Європа і фінансується Європейським Союзом.

Ціль проєкту – розширити можливості доступу представників вразливих груп до інструментів «civic tech».

Завдання:
– підвищити обізнаність та залученість представників вразливих груп до використання громадських технологій,
– cприяти вдосконаленню та впровадженню інструментів «civic tech» на місцевому рівні.

Цільова група – сільське населення, люди похилого віку, безробітні, люди в СЖО (одинокі матері з дітьми, люди залежні від алкоголю чи наркотиків, безхатченки, інші категорії населення).

З цього приводу у міській раді відбувся Круглий стіл за участі секретаря ради Ореста Каракевича, представників структурних підрозділів міської ради, представників «Карітас України» та координаторки проєкту «Сприяння впровадженню цифрових технологій у процес взаємодії громади та місцевої влади в Дрогобицькій та Нововолинській ОТГ» – Зоряни Лукавецької.

У вступному слові Орест Каракевич наголосив, що налагодження комунікації з громадою сприяє прийняттю правильних рішень та розвитку території. А інструменти громадської участі чи будь-які е-сервіси сприяють відкритості та прозорості. У кінцевому результаті це формує імідж громади та сприяє умовам залучення інвестицій. Секретар ради наголосив, що за останній період кількість звернень потенційних інвесторів зросла суттєво, а з деякими уже розпочато співпрацю.

Таким чином це засвідчує про те, що у Дрогобицькій громаді налагоджено якісний управлінський процес.

Наявні у Дрогобицькій територіальній громаді цифрові інструменти взаємодії з громадянами презентував Зеновій Квасній – начальник управління цифровізації, інформаційної політики та комунікацій.

Здобутки, досягнення та виклики під час реалізації проекту у Дрогобицькій громаді презентувала Наталія Голинська – локальний координатор проекту у Дрогобичі.

У підсумку учасники Круглого столу домовилися про оновлення Інтернет-порталу, запровадження інформаційних рубрик, які будуть корисними для громадян соціальних категорій.

А для того, щоб громада Дрогобича була більш поінформованою виготовлено довідник «Цифрові технології – інструмент взаємодії влади та громади». Цей довідник презентувала Уляна Яжик – соціальний працівник проекту. Після презентації довідник передали для старост та службовців, щоб розповсюдити серед громади.

Проєкт «Сприяння впровадженню цифрових технологій в процес взаємодії громади та місцевої влади в Дрогобицькій та Нововолинській ОТГ» реалізується Карітасом України в межах проєкту «3D Project: Розвиток попри перешкоди. Стійке громадянське суспільство в часи пандемії та в майбутньому», що виконується Фондом Східна Європа за фінансової підтримки Європейського Союзу.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь