Image

Допомога вразливим категоріям та вимушеним переселенцям: як працює осередок Карітасу у Чернігові

Карітас Чернігів розпочав свою офіційну діяльність в жовтні 2022 року і з того часу надає соціальні послуги та гуманітарну допомогу в стаціонарних локаціях: у Ніжині, Чернігові, Прилуках та здійснює виїздні мобільні доставки в ОТГ Чернігівської області.

У Карітасі Чернігів вже отримали гуманітарну допомогу близько 1500 домогосподарств, а це більше 3100 осіб.

З перших днів роботи у Карітас Чернігів діє «Простір, дружний до дитини» для дітей ВПО, дітей з інвалідністю та інших вразливих категорій населення. Спеціалісти проводять групові заняття, тематичні майстер-класи, ігрові та розважальні заходи.

У Карітасі Чернігів відкрили свічкову майстерню із залучення мешканців громади, а особливо ВПО, осіб з інвалідністю та родин, які потрапили у кризові житєві обставини, для створення творчого простору для цих категорій населення та їх соціалізації.

Осередок також забезпечує людей, котрі у потребі дровами, а послугою “Соціальний гардероб” скористались більше 1500 людей, які опинились в кризовій ситуації. Як відомо, “Соціальний гардероб” – це послуга для людей у складних життєвих обставинах, за якою можна безкоштовно взяти одяг та взуття.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати наші благодійні проєкти – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: Новини

Залишити відповідь