Image

Прихисток замість дому: Карітас Надвірна будує шелтери для вимушених переселенців

Новий прихисток зводять у селі Битків, що у 15 кілометрах від Надвірної.

Раніше у приміщенні була амбулаторія. Про це нагадують таблички на дверях «старша медсестра», «маніпуляційний кабінет». Будівля давня, тож архітектори планують залишити пічки, підлогу, рами вікон, двері, сходи й перила – вони у хорошому стані. Комунікації вже підведені, а віконні рами відреставрують, не мінятимуть.

У майбутньому притулку планують поселити приблизно 110 людей. Ремонт ще триває, бо на швидкість вплинули вимкнення електроенергії. Але до кінця лютого обіцяють завершити.

“Тут буде 14 кімнат, кожна з індивідуальним санвузлом. Одна буде більша, де ми зможемо поселити людей певної вікової категорії, а окремі – для сімей. А ще буде дитяча кімната, – розповідає виданню “Репортер” логіст Карітасу Надвірна Василь Будзак. – Також зробимо капличку, бо «Карітас» – це релігійна організація. Тут гарна природа, тож надворі плануємо поставити дитячий майданчик: сподіваємось, що поселяться сім’ї з дітьми. У мешканців притулку будуть свої кухні, але плануємо зробити ще загальну. Там, якщо знайдемо фінансування, їжу їм готуватиме кухар”.

Бюджет ремонту – понад 2 млн грн. Фінансує проєкт Карітас Корея.


Потім, коли люди обживуться, «Карітас» планує залучити їх до роботи – організувати у селі соціальне підприємництво.

Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати наші благодійні проєкти – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: Новини

Залишити відповідь